Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Στο νοσοκομειο σε σοβαρή κατάσταση Γιατρός που καταδικάστηκε για παράνομες συνταγογραφήσεις

Ο γιατρός που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για παράνομες συνταγογραφήσεις, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε  στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Στο νοσοκομείο του Ρίου, απο τις φυλακές Πατρών, μεταφέρθηκε ο Βασίλης Τζιγγούνης,  ο 66χρονος γιατρός μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και του έγινε καρδιοανάταση ενώ η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Ο Βασίλης Τζιγγούνης πρώην καθηγητής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών, καταδικάστηκε απο το πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων Πατρών σε κάθειρξη 10 ετών και πέντε μηνών. Σε κάθειρξη 12 χρόνων και πέντε μηνών καταδίκασε το Εφετείο τον Θανάση Παππά, πρώην βοηθό του καθηγητή.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως πριν οκτώ χρόνια και είχε αφήσει άφωνη την κοινωνία της Πάτρας. Όταν ο Βασίλης Τζιγγούνης ήταν διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής Κλινικής πλαστογραφούσε σε συνεργασία με τον βοηθό του συνταγές πολλών ασθενών με σκοπό να εμφανίζονται πως του παρείχαν πανάκριβα φάρμακα. Δεκάδες γυναίκες εμφανίζονταν να παίρνουν αγωγή για εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα. Το αποτέλεσμα ήταν να ζημιωθούν αρκετές χιλιάδες ευρώ σχεδόν όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Πρωτόδικα στους δύο γιατρούς είχαν επιβληθεί μεγαλύτερες ποινές, όμως το δικαστήριο παρά τη μικρή μείωση δεν δέχθηκε το αίτημα των δικηγόρων του να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Οι δυο κατηγορούμενοι μάλιστα καλούνται τώρα να αποζημιώσουν και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι δυο γιατροί οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στις φυλακές.

newsit.gr