Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΜΑΡΑ 25/11/2007 ....

ΤΟ 1928, 30.000 Κολομβιανοί σε ακτή της Κολομβίας κατεβαίνουν σε απεργία διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας από την Αμερικανική εταιρία united Fruit γνωστή σήμερα ως chiquita. Στις 6 Δεκέμβρη η Κολομβιανή κυβέρνηση δίνει εντολή στο στρατό να αιματοκυλήσει την πορεία των Εργατών-σκλάβων. Ο Κολομβιανός στρατός με Λοχαγό τον Carlos Cortés Vargas ανοίγει πυρ στην κεντρική πλατεία της πόλης Cienaga. Ο στρατός δικαιολογεί τη δολοφονία χιλιάδων εργατών κατηγορώντας τους ως υποκινούμενους κομμουνιστές. Η πρώτη σελίδα της δραματικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής γράφεται με αίμα. Μια-μια οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έπεφταν στην πανίσχυρη οικονομικά United Fruit company.

Το κέντρο της United Fruit Company ήταν η λεγόμενη και Δημοκρατία της Μπανάνας ή αλλιώς Γουατεμάλα στην πόλη Μπαμπανερα. Στη χώρα αυτή υπήρχε δικτατορία που παρείχε πλήρη στήριξη στον αμερικανικό κολοσσό παραγωγής και διάθεσης Μπανάνας. Οι κάτοικοι επαναστάτησαν κατά της Δικτατορίας και το 1944 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ελεύθερες εκλογές όπου και νικητής εξελέγη ο Σοσιαλιστής Dr. Juan Jose Arevalo Berme ο οποίος έδωσε βάση στην παιδεία και την υγεία και έχτισε περισσότερα από 6000 σχολεία.

Εκείνη την περίοδο το 2,2 % του πληθυσμού κατείχε το 70% της γης και μόλις το 10% της γης ήταν διαθέσιμο για το 90% του πληθυσμού. Το μεγαλύτερο μέρος της γης παρέμενε ακαλλιέργητο και ανήκε σε μεγάλους γαιοκτήμονες. Η εκλεγμένη κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλοτριώσει την ακαλλιέργητη γη υπέρ του 90% του πληθυσμού για να καλλιεργηθεί. Και εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκταρίων γης ανήκε στην united fruit company, η οποία αντέδρασε ζητώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέμβουν και να μην αφήσουν να μετεξελιχθεί σε Σοβιετικό δορυφόρο η Γουατεμάλα(?). Ολες οι χώρες της περιοχής που είχαν την ευχή και την κατάρα να παράγουν μπανάνα σπαράχτηκαν από εμφυλίους. Η μόνη χώρα που κατάφερε να απαλλοτριώσει εκτάσεις πολυεθνικών ήταν η Κούβα υπό τις οδηγίες τότε του Στρατηγού της επανάστασης όπως ονομάστηκε Φιντέλ Καστρο.

Αυτή την ιστορία που εν μέρει αποτελεί την ιστορία 80 χρονών της Λατινικής Αμερικής, με τα μικρά βασίλεια , το Γαλατικό επαναστατικό χωριό της Κούβας και την απολυτή κυριαρχία της Αμερικής προσπαθήσαμε να την συνοψίσουμε και να την παρουσιάσουμε γιατί για μας αποτελεί παράδειγμα επανάστασης.Οι αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής η επανάσταση στην Κούβα, αποτελούν μέρος της παγκόσμιας ιστορίας.


Την αντίστοιχη ιστορία που και ΕΣΥ ΠΑΟΚΤΣΗ καλείσαι να γράψεις την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Νοεμβρίου στην Καμάρα. Καλούμαστε όλοι μαζί, όπως τότε στην κεντρική πλατεία της πόλης Cienaga, στην Καμαρα να διατρανώσουμε τα δίκαια μας. Που δεν είναι απλά η δικαίωση για τα κλεμμένα, δεν είναι απλά η απαλλαγή απο τα χρέη που ουσιαστικά το κράτος δημιούργησε,είναι τα 30 χρόνια ανέχειας της περιφέρειας,τριάντα χρόνια πολιτικής εκμετάλλευσης. Σπάμε τα δεσμά της εξάρτησης! Καλούμαστε όλοι μας να σηκώσουμε ανάστημα, ΟΧΙ να παρακαλέσουμε. ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ.

Ο αγώνας είναι δύσκολος γιατί μπαίνουμε σε χωράφια άλλων, με τζίρο πολλών εκ. Ευρώ. Ο αγώνας θα είναι επίπονος γιατί έχουμε φωνή και έχουν τανκς.
Tα κατάφερε ένα νησάκι σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα τα καταφέρει 1,5 εκ ΛΑΟΣ απέναντι σε τριακόσιες μαριονέτες;
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25/11/2007 STOP ΩΡΑ: 13:00 STOP ΤΟΠΟΣ: ΚΑΜΑΡΑ STOP

Πηγή: paokG4.org

3 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

τα λέμε αυρίο στην καμάρα στην μία

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα αδελφέ. Κάποια στιγμή πρέπει να είναι υπόλογοι στον λαό.
Καλή τύχη στον αγώνα.

karfoto είπε...

Στάθη,
όλα καλά ελπίζω να δώθηκε το μήνυμα ! Για τα κανάλια τι να πούμε που μας περιμένουν στην γωνία και να μας πουν ότι γίνανε επεισόδια !
Ντροπή, τους βρυκόλακες !
Samael,
να σε καλά, ετσι όπως κατέβηκε ο Λαός του Πάοκ πρέπει να κατεβούμε και για όλα τα ζητήματα, να ξυπνήσουμε επιτέλους !