Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Αποτυχημένη προσγείωση το Αεροπορικό δυστύχημα με τον Πολωνό Πρόεδρο

132 ήταν οι επιβαίνοντες στο πολωνικό προεδρικό αεροσκάφος σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο της ρωσικής Εισαγγελίας Βλαντίμιρ Μάρκιν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι περισσότεροι είναι νεκροί. Νωρίτερα οι ρωσικές...






αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους είναι 87.


Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι' αυτό και προτάθηκε στον πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα. Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμολένσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ. Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ρωσικού τύπου Τούπολεφ-154 ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη, απέχοντας περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.


Στην περιοχή έχει σπεύσει ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σαϊγκού, ενώ για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης τυχόν τραυματιών και ανεύρεσης των αιτίων της καταστροφής ενημερώνεται ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ και ο πρωθυπουργός Πούτιν, ο οποίος είχε συναντηθεί στις 7 του μηνός με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ στο Κατίν.


Η πολωνική αντιπροσωπεία επρόκειτο να πραγματοποιήσει τιμητική επίσκεψη στο μνημείο των θυμάτων της τραγωδία του Κατίν, όπου με εντολή του Ι.Στάλιν σφαγιάσθηκαν περίπου 4.000 Πολωνοί στρατιωτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: