Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2007

"Ημέρα Αμαλίας"Οι bloggers της Ελλάδας τίμησαν την Παρασκευή 1η Ιουνίου τη μνήμη της Αμαλίας Καλυβινού, η οποία εξιστόρησε στο ιστολόγιό της την τραγική περιπέτειά της με τον καρκίνο, τον οποίο οι γιατροί καθυστέρησαν 17 χρόνια να διαγνώσουν. Η Αμαλία «έφυγε» τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής...

Η 30χρονη φιλόλογος έμαθε μόλις πριν από πέντε χρόνια ότι πάσχει από καρκίνο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεκάδες γιατροί έλεγαν ότι πρόκειται απλώς για ιδιοπάθεια, ένας χρόνιος πόνος που δεν μπορούσε να εξηγηθεί.

Ένας καλοήθης όγκος στο πόδι της- ένα νευρίνωμα- δεν διαγνώστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε καρκίνο που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού της, αναφέρουν Τα Νέα της Τρίτης.

Γραφειοκρατία

Από το 1984, όταν ήταν μόλις 8 χρόνων, μέχρι το 2001 είχε επισκεφθεί δεκάδες γιατρούς για τους αφόρητους πόνους στο πόδι της. Το τελευταίο διάστημα η Αμαλία έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα- 47 όγκους είχαν εντοπίσει οι γιατροί.

Πριν από ενάμιση χρόνο, η Αμαλία έφτιαξε ένα blog, όπου μοιράστηκε όλο τον πόνο της ζωής της και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις εξετάσεις και τους γιατρούς που μιλούσαν για «ιδιοπάθεια».

«Εξαιτίας σου, γιατρέ μου, έχω χάσει απολαύσεις αμέτρητες, έχω διακόψει τις σπουδές μου πάνω από τρεις φορές, έχω στερηθεί ταξίδια, δεν φόρεσα ποτέ μίνι φούστα λόγω της ατροφίας, έχω αντιμετωπίσει παράλογη γραφειοκρατία, έχω υπάρξει θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης από γιατρούς, έχω υπάρξει υποψήφιο θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από γιατρό, έχω νοσηλευθεί σε βρώμικα νοσοκομεία με αδιάφορους γιατρούς και νοσοκόμες, έχω περιμένει άπειρες ώρες σε ουρές νοσοκομείων ή ΙΚΑ για μία σφραγίδα», έγραφε στις 7 Απριλίου η 30χρονη φιλόλογος.

Η άτυχη Αμαλία εξιστορεί την απίστευτη ταλαιπωρία της στο ΙΚΑ και τον ΕΟΦ για να πάρει έγκριση για το μόνο φάρμακο που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Τελικά, όμως, αποδείχθηκε ανεπαρκές.

Η Αμαλία έγραψε το τελευταίο μήνυμα στο blog στις αρχές Μαΐου. Καθημερινά δεχόταν στο fakellaki.blogspot.com εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από όλη τη χώρα

Στη μνήμη της Αμαλίας, σήμερα, όλοι οι bloggers θα αφιερώσουν τις σελίδες τους στην «Ημέρα Αμαλίας», με σύνθημα «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...».

Για όσους ήθελαν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να γράψουν απλώς ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, η οικογένεια της Αμαλίας έδωσε την ιδέα της προσφοράς στην ίδρυση του ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά και σε όποια άλλη προσπάθεια αφορά τον καρκίνο.

Πηγή www.in.gr

Το karfoto.blogspot.com δεν ξεχνά την Αμαλία γιατί απλά πάρα πολοί απο εμάς έχουμε χάσει
έναν δικό μας άνθρωπο, φίλο-η ή γνωστό.
Πρέπει κάποτε να σταματήσει αυτή η κατάσταση.Πρέπει να την σταματήσουμε όλοι εμείς.
Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να πάψουμε να είμαστε παθητικοί.

Εγινε Τουρκική Εισβολή στο βόρειο Ιράκ ?

Μέχρι τώρα μας λέγανε ότι δεν έγινε τίποτα.Οι Αμερικανοί όμως τους ειδοποιήσαν "μην τυχόν και μπείτε μέσα στο Β. Ιράκ και κυνηγήσετε τους Κούρδους" τους είπανε. Τους στείλανε και μερικά F-16 για προειδοποίηση.
Αντ' αυτού ο Ερντογάν τους είπε ότι δεν θα ανεχτούνε παραβιάσεις ξανά απο Αμερικανικά Αεροσκάφη κ.τ.λ. και θα τα καταρρίψουν.
Τώρα του ξέφυγε αυτό του Ερντογάν ή έκανε εσωτερική πολιτική ?
Να το εννοούσε δεν νομίζω !
Που πάς βρέ Καραμήτρο !!!
Θές να σε κάνει την Τουρκία οικόπεδο ???
Δειλά δειλά αρχίσαν να λένε οι Στρατηγοί τους ότι μπήκαν στο Β.Ιράκ αλλά ήταν μικρής έκτασης επιχειρήσεις (κάτι σαν εκδρομή).
Θα το φάτε το κεφάλι σας !!!