Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Επιχείρηση "σκούπα" ???

Είχανε τάξει ότι μετά τις εκλογές..... θα κάνανε ντού

και θα μαζεύαν τους αδέσποτους λαθρομετανάστες...

στο κέντρο της Αθήνας κ.λ.π.

και με άλλη επιχείρηση θα μαζεύαν και τους drug εμπόρους !!!

Είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ ή τρίχες κατσαρές ???

και καθώς αναρωτιόμουν, κάτι αναφέρθηκε στο troktiko.....θα δούμε !!

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΠΑΛΙ......

fotiaaaaa









Χρονιά εκλογών εφέτος (δεν έχει σημασία ότι ήταν Ευρωεκλογές)

ΝΑΙ συνήθως πρωτού τις εκλογές γινόταν.... τις προηγούμενες φορές !

Εφέτος απ'οτι φαίνεται θα τις έχουμε μετά !!!

Αντε καλά κουράγια...

Σβήνεις την μία....πετάγεται η άλλη !



ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ...

troktiko

.....άπαικτοι !!!

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ....

...ΣΕ ΛΙΓΟ !!!

Μερικές φορές είναι και θέμα επικοινωνιακό !!!

και στις Ευρωεκλογές το παίξαν πολύ καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας !

Το χτύπημα του outsider !!!

Τους έπιασε στον ύπνο όλους !

Πάντως θα προτιμούσα να είναι ένα μικρό κόμμα με ένα καλό σκληρό πυρήνα...

παρά να καταντήσει σαν την ΝΟΥ ΔΟΥ !!!

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε.

view_2009-06-10t115015z_01_thr04_rtrmdnp_3_eu










HELLO BIG BROTHER !!!

Τη δημιουργία ενός συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής εισόδου και εξόδου των

μεταναστών από και προς την ΕΕ και από το ένα κράτος μέλος στο άλλο,

καθώς και τη θέσπιση ενός κοινού καθεστώτος θεωρήσεων Σένγκεν πρότειναν σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις Βρυξέλλες, με θέμα τις προτεραιότητες της ΕΕ την περίοδο 2010-2014 για τη μετανάστευση, γνωστό και ως "Πρόγραμμα της Στοκχόλμης".
"Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου", δήλωσε ο Ζ. Μπαρόζο, τονίζοντας ότι οι προτάσεις της Επιτροπής για τη μετανάστευση θέτουν προτεραιότητες οι οποίες ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον ευρωπαϊκό χώρο της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης οργανώνεται στη βάση τεσσάρων σημαντικών προτεραιοτήτων, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Μια Ευρώπη δικαιωμάτων. Ο χώρος της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης θα πρέπει πρωτίστως να συνιστά έναν κοινό χώρο προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, στους κόλπους του οποίου ο σεβασμός του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς και άλλα δικαιώματα που εμπεριέχονται στη Χάρτα των θεμελιωδών δικαιωμάτων, θα αποκτούν ουσιαστική υπόσταση. Ειδικότερα, η προτεραιότητα αυτή αφορά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων, αλλά και στην άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, στην προξενική προστασία τους στο εξωτερικό, καθώς ακόμη και στη θέσπιση μιας κοινής ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών εκλογών σε όλη την Ευρώπη.

2. Μια Ευρώπη δικαίου και δικαιοσύνης. Η προτεραιότητα αυτή σχετίζεται με τη δημιουργία και εφαρμογή μηχανισμών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη (ο ιστοχώρος e-justice, αναμένεται έως το τέλος του 2009), ούτως ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους παντού στην Ε.Ε. και με τον τρόπο αυτό να επιλύονται αντιδικίες μικρής κλίμακας. Επιπλέον, αφορά στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικαστικού χώρου και στην κατάργηση των ενδιάμεσων διαδικασιών (exequator), ώστε να διασφαλίζεται η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων μεταξύ νομικών συστημάτων διαφορετικών κρατών-μελών, στην προώθηση μιας κοινής ευρωπαϊκής κατάρτισης και προγραμμάτων επιμόρφωσης δικαστών και εισαγγελέων, καθώς επίσης, και στη δυνατότητα ευκολότερης κυκλοφορίας πιστοποιητικών, ληξιαρχικών πράξεων ή συμβολαίων μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

3. Μια Ευρώπη που προστατεύει. Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί μια στρατηγική για την εσωτερική ασφάλεια για την επιπλέον βελτίωση της προστασίας των πολιτών στους κόλπους της Ε.Ε. Η στρατηγική αυτή προϋποθέτει την ανάληψη δράσεων που σχετίζονται με την ενίσχυση της συνεργασίας των αστυνομικών και δικαστικών αρχών (πρόταση για τη δημιουργία ενός προγράμματος 'Erasmus' για αστυνομικούς και δικαστές), καθώς και την ανάληψη μιας περισσότερο αποφασιστικής και συντονισμένης δράσης έναντι της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

4. Μια Ευρώπη αλληλεγγύης. Μια ακόμη σημαντική προτεραιότητα για το μέλλον, αφορά στην ενδυνάμωση και την εφαρμογή μιας πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου, η οποία θα εγγυάται την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών, αλλά και μεταξύ των κρατών-μελών με τρίτες χώρες. Η πολιτική αυτή θα πρέπει να θεμελιώνει ένα σαφές και κοινό καθεστώς για τους νόμιμους μετανάστες, να δίνει έμφαση στους δεσμούς που συνδέουν τη μετανάστευση με τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς και να βελτιώνει τα ήδη υπάρχοντα μέσα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η ενίσχυση της Frontex, η δημιουργία ενός συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής εισόδου και εξόδου μεταναστών από και προς τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., καθώς και η θέσπιση ενός καθεστώτος θεωρήσεων Σένγκεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

liako.gr