Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Γιατρός «κροίσος» με λογαριασμό 2,5 εκ. ευρώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Και άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων ιατρών, πλην των 13 που ήδη έχουν ανοιχθεί και ελεγχθεί, πρόκειται να ανοίξουν οι Eλληνικές αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσος μεγάλος είναι ο αριθμός των ιατρών, που φέρεται να έχουν...




λάβει σημαντικά χρηματικά ποσά, ως δώρο, από εταιρεία ορθοπεδικού υλικού, με αντάλλαγμα την προώθηση των προϊόντων της.


Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα, όταν οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν σχετικά από τις αμερικανικές αρχές (Επιτροπή Ελέγχου της Κεφαλαιαγοράς της Νέας Υόρκης και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ), ότι ανιχνεύτηκαν παράνομες πληρωμές «σε δύο μικρές ευρωπαϊκές αγορές», την Eλληνική και την...




πολωνική. Από τον έλεγχο που συνεχίστηκε και εξελίχθηκε και στον οποίο ενεργό ρόλο ανέλαβε και η εταιρεία κολοσσός Johnson & Johnson, που το 2007 είχε εξαγοράσει την εταιρεία, προέκυψε, ότι σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στελέχη της εταιρείας ερχόταν σε επαφή με γιατρούς, τους οποίους δωροδοκούσαν είτε με χρήματα είτε με ταξίδια, κατά παράβαση της νομοθεσίας, που αναφέρεται σε δωροδοκία κρατικού λειτουργού.


Την υπόθεση στην Ελλάδα ανέλαβε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ενώ το έργο της ανάκρισης διενεργείται από την ανακρίτρια κα Ζαϊρη.


Όπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, μεταξύ των εμπλεκομένων ιατρών φέρεται να είναι και ένας χειρουργός ορθοπεδικός του ΠΠΓΝΙ,, ο οποίος ενώ δήλωνε εισοδήματα 250.000 ευρώ, σε έναν λογαριασμό του είχε ποσό 2,5 εκ. ευρώ.


Η ΥπΕΕ πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να επεκτείνει τους ελέγχους και το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών γιατρών, που φέρονται να συμμετείχαν στο κύκλωμα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, καθώς η εταιρεία πωλούσε τα χειρουργικά εμφυτεύματα σε τιμή πολλαπλάσια της πραγματικής τους, αλλά και των άλλων ανταγωνιστικών τους προϊόντων από άλλες εταιρείες.


Εκείνο που είναι σαφές, είναι πως σε κάθε περίπτωση, ο εντοπισμός μεγάλων χρηματικών ποσών στους λογαριασμούς γιατρών δεν αποδεικνύει κατ’ ανάγκην και το χρηματισμό τους, όμως επειδή ό,τι γίνεται στην Ελλάδα έχει ήδη γίνει και στην Πολωνία, εκεί αποδείχθηκε, ότι υπήρχε χρηματισμός και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από στελέχη της εταιρείας και μάλιστα οι πολωνικές αρχές έχουν ήδη οδηγήσει στη φυλακή δεκάδες στελέχη δημοσίων νοσοκομείων και πολλούς γιατρούς.


«Είναι χιλιάδες οι γιατροί…»


Η είδηση ότι στο κύκλωμα της εταιρείας στην Ελλάδα φέρεται να εμπλέκεται και ένας τουλάχιστον γιατρός του ΠΠΓΝΙ προκάλεσε αίσθηση στην τοπική κοινωνία, όχι όμως και τόσο μεγάλη στα στελέχη του Δ.Σ της ΕΙΝΗ, με τον πρόεδρό της Τάκη Νικολόπουλο να επισημαίνει πως πρόκειται πολύ απλά, για την κορυφή του παγόβουνου.


Σημείωσε μάλιστα, ότι το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται σε ένα πρόσωπο, αλλά είναι χιλιάδες οι γιατροί σε όλη τη χώρα που έχουν δεχθεί μικρότερα ή μεγαλύτερα δώρα από φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες, προμηθεύτριες του Eλληνικού δημοσίου.


«Γι’ αυτό ακριβώς ζητάμε την εφαρμογή ενός πάγιου και δίκαιου συστήματος που δε θα επιτρέπει τις υπερτιμολογήσεις και θα επιβάλει αυστηρές ποινές στους γιατρούς που χρηματίζονται, καθώς επίσης και ποινές στην εταιρεία που δωροδοκεί με τον αποκλεισμό της από αντίστοιχους διαγωνισμούς του δημοσίου.


Η Πολιτεία δυστυχώς έχει αφήσει μέχρι και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα στις εταιρείες αυτές. Είναι ένα πρόβλημα της πολιτικής ηγεσίας που συντηρεί με τις επιλογές του διαχρονικά, το σάπιο σύστημα των προμηθειών στη δημόσια υγεία της χώρας. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η τιμωρία, του γιατρού, αλλά και όλων όσοι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος.


tiresias-press.blogspot.com/2010/05/blog-post_7474.html

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΕΛΙΣΕΣ ΔΙΚΕΦΑΛΕ.....

απ'οτι φαίνεται οι βοηθοί του Διαιτητή προσπαθήσαν πιο πολύ 


απο τους παίκτες του Κόκαλη !!!


Αριστοτεχνικά προσπαθούσαν να τους βάλουν στην περιοχή του Χαλκιά,


με αναρίθμητα φάουλ.....αλλά και πάλι οι σαρδέλες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν


να απειλήσουν την εστία  του ΠΑΟΚ  !!!!







Τώρα κάποιος να σώσει τον Κόκκαλη !!!


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!

Τραμπουκισμοί στο Καραΐσκάκη σε βάρος παικτών του ΠΑΟΚ

...αυτήν την ώρα βγήκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν ζέσταμα στο 


γήπεδο και κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού που ήταν στις κερκίδες.....


παίρναν τις μπάλες απο τους παίκτες του Παίκτες και δημιουργούσαν προβλήματα !!!


..το περιστατικό κράτησε για λίγα λεπτά μόνο !


Ως πότε όμως  θα τρομοκρατούν  τους παίκτες του ΠΑΟΚ ???


το ίδιο είχε γίνει και  στο Χαριλάου !!


Θα υπάρξουν καμμιά φορά ΚΥΡΩΣΕΙΣ ???


Υ.Γ.
Το έδειξε το περιστατικό και η ΝΕΤ.....ο Χαλκιάς είχε βγεί πρώτος για ζέσταμα με τον φροντιστή,  και ένας οπαδός  χτύπησε τον φροντιστή με μπουνιές στο κεφάλι...ο οποίος
σωριάστηκε κάτω !!!!




Ρουμπινί: Έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη


Εκτός από την Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε, ο γνωστός καθηγητής Νουριέλ Ρουμπινί προβλέπει πως και άλλες δυσκίνητες οικονομίες της περιοχής ενδεχομένως να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε (12/5) στην τηλεόραση του Bloomberg, χαρακτήρισε ως αδύνατη την επίτευξη του στόχου για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες (από το 13 στο 3%), σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει τις δαπάνες της στο βαθμό που χρειάζονται.


«Καθώς αυξάνονται οι φόροι και μειώνονται οι δαπάνες βραχυπρόθεσμα, η ανάπτυξη θα μειώνεται ακόμα περισσότερο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει άλλα 2 με 3 χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα. Πόση άλλη λιτότητα και ύφεση μπορεί να αντέξει μια χώρα;», διερωτήθηκε ο Νουριέλ Ρουμπινί.


Εκτίμησε, τέλος, πως είναι αναγκαία μία πραγματική υποτίμηση του ευρώ ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα σε διάφορες χώρες (ΙσπανίαΠορτογαλίαΙταλία). Υποστήριξη ακόμη πως το ευρώ θα παραμείνει το νόμισμα μικρού αριθμού κρατών που διαθέτουν ισχυρά δημοσιονομικά και θεμελιώδη οικονομικά.


cosmo.gr


Aντε μακάρι να βγούμε απο το Ευρώ.....τόσες χώρες είναι εκτός της ζώνης του Ευρώ,


αλλά και πάλι αυτό έχει αρκετούς κινδύνους !!!

Πισίνες παραλλαγής

Ο "πόλεμος" άρχισε.....η κυβέρνηση αρχίζει και αεροφωτογραφήσεις,


για να ανακαλύψει αδήλωτες και καμουφλαρισμένες πισίνες......


και η Εκάλη αρχίζει και κουκουλώνεται με καλύμματα  παραλλαγής !!!


Ποιός θα νικήσει ???


...ή μήπως καλύτερα θα είναι να τους επικυρήξει ???


άρση τηλεφωνικών συνομλιών και κρεμάλα στην πλατεία για τους ενόχους ???


Οι πολιτικοί που έχουν αδήλωτες πισίνες, τι θα απογίνουν ???


Mάλλον θα μείνει ο Ρεχάγκελ και μετά το Μουντιάλ


 αυστριακό δημοσίευμα θεωρεί

δεδομένη την παραμονή μέχρι

το 2012 του "Όθωνα" στον

πάγκο της Εθνικής Ελλάδος.


Ο Ότο Ρεχάγκελ θα περιμένει την εξέλιξη του Μουντιάλ και στη συνέχεια θα συζητήσει το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας του με την ΕΠΟ.

Πάντως οι αυστριακοί δεν περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και θεωρούν δεδομένη την παρουσία του Γερμανού στον πάγκο της Εθνικής μας μέχρι το 2012.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

"Το συμβόλαιο του Ρεχάγκελ λήγει μετά το Μουντιάλ. Η συνεργασία θα συνεχιστεί. Ο Γερμανός θα λαμβάνει λιγότερα χρήματα, αλλά δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε χαρακτηριστικά ότι ακόμα κι αν έπαιρνε τα διπλάσια χρήματα, πάλι ένα φιλέτο τη μέρα θα έτρωγε και όχι δύο."



Ποτέ δεν ξέρεις όμως γιατί Ελλάδα είμαστε !!!


Μακάρι να μείνει πάντως....γιατί και ένα αγώνα να κερδίσουμε μονο στο Μουντιάλ,


επιτυχία θα είναι !!!