Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Καταχωρήθηκε ως "Τούρκος" ο Καραγκιόζης απο την Unesco

Kαι οι δικοί μας  "Καραγκιόζηδες" είναι στον κόσμο τους!


Την τουρκική υπηκοότητα έδωσε η UNESCO στον Καραγκιόζη, επικυρώνοντας σχετική απόφαση που είχε ληφθεί πέρυσι από μία υποεπιτροπή της, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών: της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας. Η υποεπιτροπή....

είχε συνεδριάσει στο Αμπου Ντάμπι και είχε αποδεχθεί την εισήγηση που συνέταξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, βάσει της οποίας τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι. Σύμφωνα με το Βήμα, η απόφαση επικυρώθηκε και από την αρμόδια επιτροπή της UΝΕSCΟ, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση της Ελλάδος, παρά μόνο μία επιφύλαξη που διατύπωσε η διευθύντρια του Νεότερου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Τέτη Χατζηνικολάου, ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τα υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού.

 Ήδη, ο Π. Γερουλάνος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες λεπτομερή ενημέρωση, ενώ ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην UΝΕSCΟ Γ. Αναστόπουλος δήλωσε ότι είχε συστήσει εδώ και καιρό στο υπουργείο Πολιτισμού να δηλώσει στην UΝΕSCΟ ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί τμήμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.


Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η μοναδική περίπτωση να συμπεριληφθούν και οι πολιτιστικές ενστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά τον Καραγκιόζη είναι να υπάρξει ένα είδος συμφωνίας με την Τουρκία.

ΤΑ ΝΕΑ

.....αυτός που κορόΐδευε τους Τούρκους δηλαδή ήταν Τούρκος......αυτό θέλουν να μας πούνε οι φίλοι μας !

Παντρεύτηκε και η Penelope Cruz.....

και δεν την πήρε κανένας χαμπάρι !

Στις αρχές Ιουλίου, στο σπίτι ενός καλού τους φίλου στις Μπαχάμες παντρεύτηκε η Ισπανίδα  καλλονή  τον αγαπημένο της επίσης ηθοποιό, Javier  Bardem.


Η τελετή έγινε κάτω από απόλυτη μυστικότητα και παραβρέθηκαν ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι. Το διάσημο ζευγάρι κατάφερε να κρατήσει μυστικό τον γάμο του και το μόνο που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι ότι το νυφικό της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού  ήταν του σχεδιαστή  John Galliano.




Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας Vicky Cristina Barcelona το 2007 και από τότε είναι αχώριστοι αν και ποτέ δεν  δήλωσαν επίσημα ότι είναι μαζί.


Μάλλον δεν την έκατσε καλά το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι και να γίνει καμμιά κατάσταση