Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Tα βυζιά και τα μάτια σας !!!

Κάθε μία εργάσιμη ώρα διαγιγνώσκεται μια περίπτωση καρκίνου του μαστού, ενώ κάθε 6 ώρες καταγράφεται ένας θάνατος από την πάθηση στη χώρα μας.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, κάθε χρόνο οι νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 4.000,λένε οι Γιατροί και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού, καθηγητής Χρήστος Μαρκόπουλος, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στην ορμονοθεραπεία.

Όπως είπε, η επανεμφάνιση του καρκίνου μετά την αρχική θεραπεία (υποτροπή), στο 50% των συνολικών υποτροπών και θανάτων από τη νόσο, συμβαίνουν μετά την 5ετία. Μάλιστα, το 75% των υποτροπών αφορούν άλλα όργανα και ιστούς.


Οσο αναφορά εμάς , η μαστεκτομή έγινε και όλα πήγαν ομαλά όσο αναφορά την μετεγχειρετική κατάσταση.Σήμερα βγήκε και το δεύτερο και τελευταίο ρεντόν (το μπουκαλάκι μέσα στο οποίο μαζεύονται το αίμα και τα πήγματα απο την πληγή μέχρι αυτή να καθαρίσει).

Απ'οτι μας είχε πεί ο Γιατρός ,αν βγούνε τα ρεντόν θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε εξιτήριο.

Στο Παπαγεωργίου όλα πήγαν μια χαρά. Καθαρό νοσοκομείο με πολύ τάξη και κανόνες λειτουργίας οι οποίοι τηρούνται ευλαβικά !!!
Επισκεπτήριο ΜΟΝΟ 4-6 το απόγευμα τις καθημερινές, και Σαββατοκύριακο 11-1 το πρωΐ και 4-6 το απόγευμα !!!
Ολες τις άλλες ώρες δεν επιτρέπεται κανένας συνοδός μέσα στους θαλάμους !!!

Το γεγονός είναι ότι τα κρούσματα του καρκίνου του Μαστού συνέχεια αυξάνονται και o Kαρκίνος δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικία !!!

Γι'αυτό You better watch out !!!


Ενα και Ενα μας κάνουν Δύο

A ντοπαριστούμε και εμείς λίγο....ελαφρά και ανώδυνα !!!



Εσύ το ταΐζεις το γατάκι ?????