Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Συνδρομή για όποιον ανεβάζει βίντεο στο youtube ?



Σλυμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα στο εγγύς μέλλον, το YouTube θα απαγορεύει στους χρήστες του να αναρτούν περιεχόμενο, χωρίς προηγουμένως να έχουν πληρώσει γι’ αυτό.


Η κίνηση αυτή, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των απλών «οικιακών» χρηστών,

 οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για εμπορικούς σκοπούς, βασίζεται στην αρχή ότι η χρήση ενός προϊόντος με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα (π.χ. ενός τραγουδιού), προϋποθέτει άδεια από τον δημιουργό του.

Οι χρήστες θα καταβάλλουν 1,99 δολάρια (1,6 ευρώ), προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι που έχουν επιλέξει. Πληρώνοντας αυτό το ποσό, θα έχουν στη διάθεσή τους την πλήρη έκδοση του τραγουδιού. 
Θα μπορούν, μάλιστα, να το επεξεργαστούν κατά το δοκούν: να το μοντάρουν, να το «κόψουν» και να το αναπαράγουν ξανά και ξανά.

cosmo.gr

Στην Le Monde προτιμήσαν τους πορνογράφους απο τον Σαρκοζί


Στον «Μonde» προτίμησαν τον επενδυτή που πλούτισε από ηδονοβλεπτικές σελίδες στο ίντερνετ

 Μια νέα εποχή σηματοδοτεί για τη γαλλική κορυφαία εφημερίδα «Le Μonde» η διαφαινόμενη εξαγορά της. Μετά την άρνηση του Συμβουλίου των Δημοσιογράφων να αποδεχθεί την πώλησή της σε κοινοπραξία ευνοούμενη από τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί,

 άνοιξε ο δρόμος για την εξαγορά της από τον άλλοτε επιχειρηματικό συνέταιρο του μόδιστρου Υβ Σεν Λοράν Πιερ Μπερζέ 81 ετών και τον αμφιλεγόμενο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο Ζαβιέ Νιέλ 42 ετών,

 που έκανε την περιουσία του στο Διαδίκτυο μέσω πορνογραφικών ιστοσελίδων, γραμμών αναζήτησης σεξουαλικού συντρόφου και χώρων θεαμάτων για ηδονοβλεψίες. Υπέρ της λύσης αυτής ψήφισε το 90% των δημοσιογράφων του «Μonde», οι οποίοι παραδοσιακά ελέγχουν την εφημερίδα σχεδόν για 50 χρόνια, από το 1951. Αργότερα χθες ακολούθησε ψηφορορία και στο διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας με το ίδιο θετικό αποτέλεσμα.
Την απορριφθείσα κοινοπραξία αποτελούσαν η ιδιοκτησία της ισπανικής εφημερίδας «Εl Ρais» Ρrisa, αυτή του γαλλικού περιοδικού «Νouvel Οbservateur» και η γαλλική κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών France Τelecom.

newsit.gr