Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Eλλαδα - Β.Κορέα 2-2 (φιλικό)


Με την αμυντική της γραμμή να παραπαίει η Εθνική Ελλάδος γλίτωσε την ήττα μένοντας στο 2-2 με την Δημοκρατία της Κορέας, η οποία είχε και δύο δοκάρια, στο πρώτο τεστ πριν το Μουντιάλ.



Μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να έμεινε ο Ότο Ρεχάγκελ από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας εν όψει του Μουντιάλ. Με αντίπαλο, ίσως, την χειρότερη από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο η Εθνική κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις και σώθηκε από Σηφάκη, κυρίως, και Τζόρβα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε καλύτερα το ματς, απείλησε στο 1ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 2΄με τον Κατσουράνη.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η Δημοκρατία της Κορέας ανέλαβε τα ηνία του ματς, είχε δοκάρι στο 12΄με τον Γιο, ισοφάρισε με τον εκπληκτικό Τάε Σε στο 23΄, είχε δεύτερο δοκάρι και πάλι με τον Τάε Σε στο 28΄και έχασε τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα.
Χάρη στον Σηφάκη το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη οι πέντε αλλαγές του Ρεχάγκελ προσπάθησαν συμμαζέψουν κάπως την κατάσταση. Μάλιστα η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί και πάλι μετά από στημένα φάση με τον Χαριστέα. Η χαρά όμως για τους διεθνείς κράτησε μόλις τρία λεπτά καθώς ο Τάε Σε “ξεχαρβάλωσε” για ακόμα μία φορά την ελληνική άμυνα και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Τζόρβα.

"Αθώα" η Τζάκρη....


Ουδέν μεμπτόν προέκυψε για την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, από την έρευνα που διενήργησε το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο Μουσείο της Πέλλας. Οι ελεγκτές δεν διαπιστώνουν καμία έξωθεν παρέμβαση και καμία αλλοίωση στη σειρά των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

Στο πόρισμα του υπουργείου αναφέρεται: "Ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων καταρτίστηκε και η επιλογή των προσληφθέντων έγινε αποκλειστικά και μόνο με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος περί ΑΣΕΠ (καταρχάς εντοπιότητα και εν συνεχεία μοριοδότηση με βάση την ανεργία, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων κ.λπ.)."

Οι ελεγκτές σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι ακόμη και οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν επιβεβαιώνουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι συνεπώς "όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό είναι παντελώς αβάσιμα".
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι το πόρισμα αυτό θα αποσταλεί άμεσα στον ειδικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης για να το μελετήσει με τη σειρά του, ενώ αφήνει παράλληλα αιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα των προσλήψεων από το υπουργείο Πολιτισμού.

"Αυτό ακριβώς που διακρίνει την κυβέρνηση είναι η 

διαφάνεια, κάτι που θα πρέπει να το αντιδιαστέλλουμε με το 

πώς έπραττε στο υπουργείο Πολιτισμού η ΝΔ επί έξι χρόνια, 

όταν είναι γνωστό ότι κάθε διαδικασία ήταν εκτός ΑΣΕΠ. 

Όταν εμείς, ακόμη και τις θέσεις των εποχικών υπαλλήλων 

τις έχουμε θέσει στο συγκεκριμένο νόμο του ΑΣΕΠ" είπε ο 

Γιώργος Πεταλωτής στο press room.

Και πρόσθεσε: "Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι οι υπουργοί Πολιτισμού της ΝΔ θα πρέπει να κάνουν τις συγκρίσεις τους με το τι γίνεται σήμερα. Και είναι γνωστό ότι ένας από τους υπουργούς Πολιτισμού ήταν ο κ. Σαμαράς".

mega

Εφοριακοί με τεράστια περιουσία !!!

Τον γρίφο πως ένας υπάλληλος εφορίας, με έσοδα 50.000 ευρώ το χρόνο διαθέτει ακίνητη περιουσία που φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, προσπαθούν να λύσουν στο υπουργείο Οικονομικών.


Από έναν πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει ότι 70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. ευρώ ως και 3 εκ. ευρώ.
Οι υπάλληλοι αυτοί διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας κατά μέσο όρο 1.228.337 ευρώ και αντίστοιχα δηλούμενο εισόδημα κατά μέσο όρο 50.834 ευρώ. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε έλεγχο πόθεν έσχες.

Τα "περίεργα", δεν τελειώνουν εδώ.

Εχει ήδη διαταχθεί έλεγχος πόθεν έσχες
σε 234 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να ΜΗΝ έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται κι ένας αριθμός υπαλλήλων, ανεξαρτήτως των φορολογικών τους δηλώσεων, για τους οποίους θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος πόθεν έσχες.

Ξηλώθηκαν οι πρώτοι 20 διευθυντές εφοριών

Τους πρώτους 20 προϊσταμένους ΔΟΥ που δεν έπιασαν τους στόχους που τέθηκαν, “καρατόμησε” η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι συγκεκριμένες Εφορίες όχι μόνον δεν έπιασαν τους στόχους, αλλά εμφάνισαν επιπλέον καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων.
  Οι Δ.Ο.Υ. αυτές είναι: ΙΕ’ Αθηνών, ΚΑ’ Αθηνών, ΙΣΤ’ Αθηνών, ΚΒ’ Αθηνών, Κορωπίου, Ν. Φιλαδέλφειας, Ιλίου, Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Α’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, Αγρινίου, Α’ Καλλιθέας, Α’ Πατρών, Ρεθύμνου, ΦΑΒΕ Αθηνών, Μοσχάτου, Αλεξανδρούπολης, Χαλκίδας και Α’ Περιστερίου.

Παράλληλα το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) μετά από καταγγελίες πολιτών.

Συγκεκριμένα για τη διερεύνηση επωνύμων και ανωνύμων καταγγελιών πολιτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517, αρχίζουν
50 έρευνες κατά υπαλλήλων σε 31 Δ.Ο.Υ., 10 Τελωνεία, Σ.Δ.Ο.Ε., Π.Ε.Κ., Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

Οι καταγγελίες που θα διερευνηθούν αφορούν σε χρηματισμό, παράνομη οικονομική δραστηριότητα, παράνομο πλουτισμό και καταγγελίες για μεγάλο ύψος καταθέσεων, παραλείψεις ελέγχου παραστατικών επιχειρήσεων, ευνοϊκότερο υπολογισμό φόρων φυσικών ή νομικών προσώπων, παράνομη έκδοση φορολογικής ενημερότητας, πλαστά στοιχεία, πλημμελή παραστατικά τελωνειακών ελέγχων, παράνομους εκτελωνισμούς, ενδεχομένως λαθρεμπόριο, διαφυγόντα έσοδα από δασμούς, χρηματισμό από διερχόμενα τα σύνορα φορτηγά, χρηματισμό κατά τον εφοδιασμό πλοίων κλπ.

H Ελλάδα με το Ισραήλ κάνει κοινή αεροπορική άσκηση σήμερα στο Αιγαίο

10 ισραηλινά αεροσκάφη (5 F-16 και 5 F-15), έχουν μετασταθμεύσει στη Σούδα και μέχρι τις 3 Ιουνίου θα πετάνε μαζί με

Ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο.

Στην άσκηση θα συμμετάσχει και ιπτάμενο τάνκερ του Ισραήλ. Η άσκηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με τις σχέσεις Άγκυρας και Τελ Αβιβ να παραμένουν «προβληματικές».

Το 2008 100 ισραηλινά αεροσκάφη είχαν κάνει άσκηση στον ελληνικό ενάεριο χώρο και Αμερικανικές εφημερίδες είχαν γράψει ότι το σενάριο ήταν πρόβα τζενεράλε για επίθεση στο Ιράν.


newsit.gr

Ο Κ. Καραμανλής στην εξεταστική για....

...... το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου ?

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έως τώρα έρευνες της Εξεταστικής Επιτροπής και θα κριθούν δύο ζητήματα που έχουν ανακύψει μετά την υποβολή του υπομνήματος της Σταματίνας Μαντέλη:


α) Αν θα ζητηθεί μικρή παράταση των εργασιών της Επιτροπής ώστε να κληθούν εκ νέου οι υποδειχθέντες από την κ. Μαντέλη πρώην υπουργοί ως οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο.


β) Αν θα γίνει δεκτή η πρόταση του ΛΑΟΣ να κληθεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για να δώσει διευκρινίσεις για το σκάνδαλο ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


Για το θέμα αυτό οι απόψεις διίστανται. Υπάρχουν εισηγήσεις να κληθεί ο κ. Καραμανλής, καθώς η κ. Μαντέλη (αλλά όπως προκύπτει και από καταθέσεις άλλων) «έδειξε» προς το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το πού βρισκόταν η κεντρική καθοδήγηση για το σκάνδαλο.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι- και στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου- που υποστηρίζουν ότι τυχόν κλήση του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου θα ισχυροποιούσε τα επιχειρήματα της Ρηγίλλης περί σχεδίου δίωξης των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη θεωρείται σίγουρο οτι ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί στην εξεταστική για την Οικονομία. Μάλιστα, λέγεται οτι τότε είναι που θέλει να μιλήσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές ο κ. Καραμανλής για να υπερασπιστεί την οικονομική πολιτική του.



newsit.gr

Βουλή: πρώτος μισθός 1.900 ευρώ καθαρά!

Από τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους του Δημοσίου είναι οι υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είχε το προνόμιο να περάσει με τον ευκολότερο τρόπο την επιβλητική είσοδο του Κοινοβουλίου...


Αρκούσε να είχε μια καλή «σύσταση» κάποιου από τα κόμματα που μετέχουν στην εθνική αντιπροσωπεία ή προσωπικά προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων, βουλευτών και γενικά κομματικών στελεχών. Ακόμα και μετά τις περικοπές, οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο κάθονται στην κορυφή του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου - για παράδειγμα ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900


ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο νεοπροσλαμβανόμενος της ίδιας κατηγορίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) λαμβάνει περίπου 1.300 ευρώ (μεικτά).


Συνολικά οι 1.340 υπάλληλοι της Βουλής στοιχίζουν ετησίως μετά τις περικοπές 54.000.000 ευρώ, ενώ την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας έχει μπει στον αστερισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι συγκεκριμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 28,5 χρόνια εργασίας, άνευ ορίου ηλικίας.


Υπάρχουν και... καλύτεροι
Τα προνόμια όσων είχαν την τύχη να θητεύσουν σε κόμματα ή πρόσωπα και να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο μπορεί να μην είναι τα μεγαλύτερα στο Δημόσιο, καθώς όπως υποστηρίζουν πολλές φορές σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με παράπονο, είναι σε «χειρότερη» μοίρα από τους συναδέλφους τους στο υπουργείο Οικονομικών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, «για τους οποίους όμως υπάρχει περίεργη σιωπή», όπως σημειώνουν. Ομως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν για παράδειγμα με τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή τους εκπαιδευτικούς ή τους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας.


Οπως διαβεβαιώνει πάντως ο κ. Πετσάλνικος δεν θα μπαίνει πλέον κανείς μόνιμος στη Βουλή χωρίς ΑΣΕΠ, ενώ με αλλαγή του Κανονισμού θα προβλέπεται ρητά ότι απαγορεύεται η μετατροπή της υπαλληλικής σχέσης μετακλητών και αποσπασμένων σε μονίμους. Οπως όλα δείχνουν, οι τελευταία υπερτυχεροί όλων των κομμάτων- πλην ΚΚΕ- ήταν οι 240 που προσλήφθηκαν με την απόφαση του Δ. Σιούφα.

tanea

Αφήστε το στο ταμείο


Image 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Πολίτες από την Κατερίνη κάνουν την αρχή «χτυπώντας»

τα Super Market με μια απλή ιδέα

Αγαπητοί συμπολίτες, 

Φανταστείτε πως μπαίνετε σε ένα κατάστημα ενδυμάτων και μετά από 2 ώρες πρόβας, αποφασίζετε να μην αγοράσετε κανένα από τα 8 πουκάμισα που δοκιμάσατε.
Με αυτή τη λογική λοιπόν, μπείτε σε ένα Super Market και…
γεμίστε τα καροτσάκια σας με ότι τραβάει η ψυχή σας! Βάλτε μέσα όλα τα προϊόντα εκείνα τα οποία θα αγοράζατε ...αν είχατε μισθό golden boy,  και, όταν φτάσετε στο ταμείο ζητήστε ευγενικά συγγνώμη που δεν μπορείτε να τα πληρώσετε!

Μείωση των τιμών στα Super Market! Τώρα! 

Κοινή δράση από όλους τους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ξεκινάμε από την Κατερίνη 
Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, στις 18:30 το απόγευμα, 40 μέλη την ομάδας μας θα επισκεφτούν ένα Super Market της Κατερίνης, θα γεμίσουν τα καροτσάκια τους με προϊόντα, και θα τα αφήσουν στο ταμείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υψηλές τιμές. 


Αγαπητοί συμπολίτες! Κάντε το ίδιο στην πόλη σας. Κάθε φορά που πάτε για ψώνια!
Αν αφήνουμε κάθε μέρα 30-40 γεμάτα καροτσάκια στο ταμείο, τα Super Market θα κλείσουν ή θα κατεβάσουν τις τιμές.
Είναι στο χέρι μας να συμβεί το τελευταίο. Έτσι όπως έγινε και με το γάλα! 

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας 

Σύνδεσμοι: