Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

24ωρη γενική απεργία....παραλύει όλη η χώρα αύριο 20 Μαΐου

Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας αύριο Πέμπτη εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση όπως πάντα, θα πραγματοποιήσει στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ.
 
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Άγνωστο παραμένει όμως τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις αφού το υπουργείο δηλώνει ότι θα γίνουν κανονικά ενώ οι καθηγητές δηλώνουν πως θα απεργήσουν.
 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία.
 
Στην κινητοποίηση θα μετάσχουν, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
 
Η χώρα αναμένεται να παραλύσει λόγω και της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς

Κανονικά θα γίνουν τα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στην απεργία δεν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Ακυρώσεις όμως ανακοίνωσε η Olympic Air για δρομολόγια εσωτερικού.
 
Δεμένα την Πέμπτη τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση.

newsit.gr

O τραγουδιστής Βαζαίος δεν έχει υποβάλλει ποτέ του Φορολογική δήλωση

Ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Βαζαίος από την καριέρα που κάνει κυρίως σε νησιώτικα τραγούδια δεν έχει υποβάλλει ποτέ στην ενήλικη ζωή του φορολογική δήλωση, ενώ δηλώνει μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής, όπως αποκάλυψε το Mega. 


Ο κ. Βαζαίος ενώ διαθέτει αριθμό φορολογικού μητρώου και έχει αρκετά έσοδα από συναυλίες, εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα και πωλήσεις δίσκων, δεν έχει υποβάλλει ουδέποτε στη ζωή του φορολογική δήλωση.

Σύμφωνα με έλεγχο που πραγματοποίησαν τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν αυτό το πράγμα, ότι δεν έχει υποβάλλει ποτέ στην αρμόδια ΔΟΥ δήλωση φόρου εισοδήματος.

Σε έγγραφο που παρουσίασε το Mega φαίνεται ότι ο γνωστός τραγουδιστής δεν έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση από το 2000 γιατί τα έτη πριν από το 2000 έχουν ήδη παραγραφεί.

Η έκθεση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει σταλεί στην ΙΗ ΔΟΥ Αθηνών όπου υπάγεται ο Λευτέρης Βαζαίος προκειμένου να του επιβληθούν οι φόροι που πρέπει. Κλήθηκε επίσης σε ακρόαση, αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε να δώσει εξηγήσεις.

Εκπτωση στις Λαΐκές της Θεσσαλονίκης για άνεργους και πολύτεκνους !!!

Τη δυνατότητα να ψωνίζουν φρέσκα προϊόντα από τις λαϊκές αγορές με έκπτωση 50% θα έχουν από την 1η Ιουνίου...

οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι του νομού Θεσσαλονίκης. Τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε η νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους προέδρους των σωματείων λαϊκών αγορών «Ομόνοια», των πωλητών και παραγωγών εκτός πόλεως Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και παραγωγών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης «Πρόοδος».

Η έκπτωση θα είναι 50% επί των αρχικών τιμών των φρέσκων προϊόντων και θα ισχύει μετά τη μία το μεσημέρι σε κάθε μία από τις 81 λαϊκές αγορές που λειτουργούν στον νομό Θεσσαλονίκης. Οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας και οι πολύτεκνοι το πολυτεκνικό πάσο θεωρημένο. Από το μέτρο εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν 80.000 άνεργοι και 10.000 περίπου πολύτεκνες οικογένειες.

Το μέτρο αναμένεται να τονώσει την κίνηση και στις λαϊκές αγορές όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας επαγγελματιών παραγωγών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας Νίκο Καζάκο, ο τζίρος είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 


newsit.gr

...για τους συνταξιούχους δεν έχει καθόλου έκπτωση ???

Πρόωρο τέλος στην καριέρα του για τον Γκαλέτι ???

Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Γκαλέτι μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί, αλλά αυτό που φαίνεται είναι ότι πολύ δύσκολα οι γιατροί θα υπογράψουν, για να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο ο Αργεντινός.

Κανένας από τους γιατρούς που επιβλέπουν τον Λουτσιάνο Γκαλέτι δεν φέρεται διατεθειμένος να βάλει την υπογραφή του ώστε να εκδοθεί δελτίο υγείας στον Αργεντινό.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι ο 29χρονος άσος θα αναγκαστεί να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του. Τίποτα μέχρι στιγμής δεν ανακοινώνεται επίσημα αλλά όλες οι πληροφορίες, δυστυχώς, είναι αρνητικές.

Ο Γκαλέτι δήλωνε αισιόδοξος πριν από λίγες ημέρες, ενώ είναι δεδομένη η διάθεση του να το παλέψει για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Όμως η έξαρση των προβλημάτων υγείας φαίνεται ότι του έχει δημιουργήσει σημαντική ζημιά που δεν του επιτρέπει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

Ο παίκτης νοσηλεύεται στο ιατρικό κέντρο και αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει πάρει εξιτήριο.

Κρίμα γιατί είναι μεγάλος παίκτης
Ο θείος τι θα κάνει τώρα,εεε ?????

Ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή του ομολόγου 8,5 δισ. ευρώ....με δανεικά του ΔΝΤ

Ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή του 10ετούς ομολόγου ύψους 8,5 δισ. ευρώ, που έληγε σήμερα, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις τραπεζικού στελέχους. «Η αποπληρωμή του 10ετούς ομολόγου ύψους 8,5 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε», είπε στο πρακτορείο...




Νωρίτερα, το ίδιο στέλεχος είχε αποκαλύψει ότι η αποπληρωμή αναμενόταν να ολοκληρωθεί έως τις 15:00.


Την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα έλαβε 5,5 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ χθες εκταμίευσε ποσό ύψους 14,5 δισ. ευρώ από την ΕΕ.


Με τη χθεσινή εκταμίευση και το ποσό των 5,5 δισ. ευρώ του ΔΝΤ συμπληρώθηκε η πρώτη δόση των 20 δισ. ευρώ από το μηχανισμό στήριξης συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας, Ευρωζώνης και ΔΝΤ στο πλαίσιο του τριετούς οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζεται στη χώρα μας.


Όπως δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον Ιούλιο θα υπάρξει η πρώτη αξιολόγηση προόδου της χώρας, προκειμένου να ξεκινήσει η εκταμίευση της δεύτερης δόσης των δανείων.


Σύμφωνα με τον υπουργό, τον Ιούνιο θα επισκεφθούν την Αθήνα εκπρόσωποι της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και τον Ιούλιο η Ελλάδα θα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΔΝΤ έκθεση για την εφαρμογή των μέτρων και την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.


Η Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα αξιολογήσουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, συντάσσοντας τις δικές τους εκθέσεις προόδου και στη συνέχεια τα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin του Ιουλίου θα κρίνουν αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εκταμιευθεί, περί το φθινόπωρο, η δεύτερη δόση των δανείων, ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ.


Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, έως το τέλος του χρόνου θα υπάρξει και τρίτη δόση δανείου, ύψους 9 δισ. ευρώ.


troktiko.blogspot.com

60 δισ ευρώ χρέη προς το δημόσιο έχουν οι φοροφυγάδες – Μπορούν να εισπραχθούν μόνο τα 4, αλλά κι αυτά δεν εισπράττονται

- 60 δισ χρωστάνε οι φοροφυγάδες στο δημόσιο την ώρα που θα μας δοθούν 110 δισ ευρώ για να μην χρεωκοπήσουμε


- Μόνο τα 4 δισ ευρώ μπορούν να εισπραχθούν άμεσα

- Το νομικά κενά ευνοούν τους φοροφυγάδες να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν


Το συνολικό χρέος από τους φοροφυγάδες προς το δημόσιο αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι σχεδόν τα μισά από αυτά που θα εισπράξουμε από τον μηχανισμό στήριξης.
Στα 60 δισεκατομμύρια περιλαμβάνονται:

-Πρόστιμα από τη φοροδιαφυγή
-Τη φοροαποφυγή
- Την αποφυγή καταβολής του ΦΠΑ

Από τα 60 δισεκατομμύρια τα 30 είναι από ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν τελεσιδικήσει από τις όποιες δικαστικές διαμάχες, δηλαδή το κράτος μπορεί να τα εισπράξει άμεσα από τους οφειλέτες ή να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Όμως σύμφωνα με μελέτη που έκανε για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών ένας αμερικανός ειδικός που εκλήθη επί τούτου μόλις τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 30 μπορεί να τα εισπράξει το ελληνικό κράτος άμεσα. Εδώ να σημειώσουμε ότι το πρωτοτελευταίο πακέτο σκληρών μέτρων ήταν για να συγκεντρωθούν 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα υπόλοιπα 26 δισ ευρώ αφορούν είτε σε εταιρείες που έχουν πτωχεύσει είτε από χρέη του ίδιου του δημοσίου προς το δημόσιο (σε αυτά περιλαμβάνονται οι δήμοι, οι ΔΕΚΟ, οι χρωστούμενες οφειλές προς το ΙΚΑ κτλ).

Από τα 30 δισ ευρώ που είναι ληξιπρόθεσμα χρέη και έχουν τελεσιδικήσει τα 20 δισ ευρώ τα χρωστάνε 8.828 φυσικά ή νομικά πρόσωπα και αξίζει να σημειωθεί ότι κάτω από 2.000 ευρώ χρωστάνε στο κράτος 602.000 οφειλέτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι φυσικά πρόσωπα.

Τα άλλα 30 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 60 δισ που είναι το συνολικό χρέος προς το κράτος εκκρεμούν στα δικαστήρια αφού το πολυδαίδαλο ελληνικό νομικό σύστημα δίνει πάρα πολλά παράθυρα νομικής διαφυγής στους οφειλέτες και καθυστερεί ακόμα και επί δεκαετίας –
όπως η περίπτωση του Τόλη Βοσκόπουλου- να εκδώσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Η τραγελαφική αυτή εικόνα δείχνει το ανίκανο κράτος που δομήθηκε επί πολλά χρόνια με στόχο να καταλογίζει πρόστιμα και μετά να τα χαρίζει ή να μην τα εισπράττει. Έτσι κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη, όπως στη σημερινή κρίσιμη στιγμή, το βάρος καλούνται να σηκώσουν οι συνεπείς φορολογούμενοι που υποχρεώνονται να καταβάλλουν υψηλότερους φόρους. 



newsit.gr