Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η Δημοτική αστυνομία μας κόβει το τσιγάρο στην Θεσσαλονίκη

Οι δημοτικοί αστυνομικοί έπιασαν δουλειά από νωρίς το πρωί,  για να επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους καπνίζουν.

Τα αρμόδια κλιμάκια ψάχνουν αυτούς που παραβιάζουν τις διατάξεις του νέου αντικαπνιστικού νόμου.
Η διορία των 30 ημερών έληξε κι έτσι από σήμερα αντί για απλές συστάσεις, θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε αυτούς που καπνίζουν σε κλειστούς δημόσιους και εργασιακούς χώρους, καθώς και σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

«Η περίοδος προσαρμογής έληξε. Τώρα θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες. Το 80% των ιδιοκτητών καταστημάτων έχει συμμορφωθεί με τους νέους νόμους. Δεν έχει τασάκια στα τραπέζια, έχει τοποθετήσει το ειδικό απαγορευτικό σήμα κι έχει προμηθευτεί τα βιβλία αναφοράς», δήλωσε ο υποδιευθυντής της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Νταλούκας.

Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα φτάνουν ακόμη και σε «λουκέτο» καταστήματος σε περίπτωση που οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται. Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η δημοτική αστυνομία δέχτηκε περίπου 200 καταγγελίες πολιτών -μέσω του τηλεφωνικού αριθμού «1142»- για μέρη όπου δεν εφαρμόζονται τα μέτρα κατά του καπνίσματος. Μεταξύ αυτών, ήταν κέντρα εστίασης και ψυχαγωγίας, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, από όπου και ξεκινούν οι πρώτοι επίσημοι έλεγχοι.

newstit.gr