Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

''Μου τα σκάτε αλλιώς φωνάζω την Αστυνομία'' τους έλεγε η γιαγιά της νύχτας.

 Κάπως έτσι μια ηλικιωμένη από τον Πύργο, εκβίαζε ιδιοκτήτες καφετεριών στην κεντρική πλατεία της πόλης...

και κατάφερνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να αποσπά διάφορα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με το ''iliatora.gr'' η 62χρονη απειλούσε ότι θα καταγγείλει στην αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας, τους ιδιοκτήτες καφετεριών που δραστηριοποιούνται στην κεντρική πλατεία της πόλης, εάν δεν της ''έκλειναν το στόμα'' με κάποιο φιλοδώρημα.

Μάλιστα για να δείξει στους ιδιοκτήτες ότι δεν αστειεύεται συνήθιζε να καλεί την Αστυνομία πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι των καταστημάτων να αναγκάζονται να χαμηλώσουν τη μουσική και φυσικά να χάνουν πελάτες. Αν όμως η 62χρονη έπαιρνε τα χρήματα που ζητούσε, ούτε η μουσική την ενοχλούσε, ούτε οι φωνές, ούτε τίποτα...

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες της έδιναν τα χρήματα για να απαλλαγούν. Η κατάσταση αυτή όμως φαίνεται πως παγιώθηκε και οι επιχειρηματίες έβλεπαν πως είχαν απέναντί τους, έναν άνθρωπο που λειτουργούσε ως προστάτης, ως μπράβος νυχτερινών κέντρων. Μόνο που εδώ η απειλή δεν ήταν το «σπάσιμο» του καταστήματος, αλλά η «προστασία» από τις μηνύσεις και της καταγγελίες που έκανε η ίδια στην Αστυνομία.

Το πρωί της Δευτέρας (20-09-2010) ένα από τα θύματα του εκβιασμού, αποφάσισε να μιλήσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου. Μέσα σε λίγες ώρες η 62χρονη είχε συλληφθεί, αφού πρώτα είχε πάρει από τον καταγγέλλοντα ποσό που είχε ζητήσει σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρήκαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί στην κατοχή της.

newsit.gr

Εγώ προτείνω να την προσλάβει το ΣΔΟΕ για να μαζεύει τα οφειλόμενα....απο τους μεγαλοοφειλέτες,
το έχει η γιαγιά !