Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Μπεναζίρ Μπούτο

Είναι αλήθεια τελικά δολοφονήθηκε η Μπεναζίρ Μπούτο η αρχηγός της Αντιπολίτευσης στο Πακιστάν και δύο φορές πρώην Πρωθυπουργός !!!

Ο δολοφόνος την πυροβόλησε 3 φορές στο λαιμό και στο στήθος την 'ωρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητο της μετά απο την ολοκλήρωση πολιτικής της ομιλίας ...

...αφού την πυροβόλησε ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και προκλήθηκε μακελειό με πάνω απο 20 νεκρούς !

140 νεκρούς είχανε όταν είχε επιστρέψει απο την αυτοεξορία της απο το εξωτερικό στις 18 Οκτωμβρίου στην τελετή υποδοχή της και πάλι απο καμικάζι !!!!!!!!!

..και μια που λέμε για αυτοεξορίες και εξορίες πολιτικών άς θυμηθούμε και τις εξορίες απο δικούς μας πολιτικούς !!!

Την παρακάτω φωτό την δανείστηκα απο το προσωπικό site του Κυριάκου Μητσοτάκη και έχει την λεζάντα:" φωτογραφίες απο την εξορία της οικογένειας μας στο Παρίσι τα χρόνια της Χούντας"

Τι τραβήξαν και αυτοί οι φουκαράδες !!!!

4 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Κρίμα πάντως. Τόσο αίμα..

karfoto είπε...

H κατάσταση εξελίσσεται σαν το Ιράκ ??? τι να πω ρε Στάθη

Τdi είπε...

@Karfotos

Με συγχωρείς που θα σε αμφισβητήσω στο ότι η κατάσταση εξελίσσεται σαν το Ιράκ.

Το Ιράκ ούτε πυρηνικά έχει (ή είχε όπως υποστηρίζανε κάποιοι),
ούτε στρατό σαν το Πακιστάν έχει (Pakistani manpower fit for military service:
males age 16-49: 29,428,747
females age 16-49: 28,391,887 (2005 est.) [Pakistan Info https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/pk.html]

Kαι μπορείς να δεις τα υπόλοιπα συγκριτικά με το Ιράκ εδώ
[Iraq Info https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/iz.html]

Η κατάσταση δεν αρνούμαι ότι μπορεί να φτάσει σε έναν αιματηρότατο εμφύλιο στυλ Βιετνάμ, καθώς ΗΠΑ, Ρωσία, Ινδία, Βρετανία και Κίνα έχουν πάρει όλοι ήδη θέση πολύ πριν την διλοφονία της Μπούτο. Ποιοί ποντάρανε στην δολοφονία της Μπούτο, εγώ θα έλεγα όλοι! Ο Σαρίφ, είναι πιο συντηρητικός και το παιχνίδι του "γυρισμού από την εξορία" το έπαιξε πιο διακριτικά από ότι η Μπούτο (Μπορεί και να ήξερε ο άνθρωπος κάτι). Επισης, οι μυστικές πληροφορίες των παραπάνω χωρών, δεν καθόντουσαν τόσο καιρό να περιμένουνε το "δημοκρατικό αποτέλεσμα" των εκολών του Πακιστάν. Όλοι το ήξεραν ότι αν παίσει ο Μουσάραφ, θα πέσει ένα ολόκληρο οικοδόμημα που τον στηρίζει και στηρίζει τις ΜΠΙΖΝΕΣ των καιρών(βλέπε αγωγοί φυσικού αερίου από την Κασπία μέσω Αφγανιστάν και καταλήγουν στο Καράτσι και Ινδία)! Όχι ότι η Μπούτο και ο Σαρίφ ότι ήταν εναντίον των μπίζνες (η πρώτη "έχασε" ένα αστρονομικότατο ποσό κατά την διάρκεια της τελευταίας θητείας της ως πρωθυπουργού, και όταν την ρωτήσανε στο δικαστήριο "που πήγανε??" λέει "Κρατικό μυστικό."
Για να ξαναεπανέλθω, οι μπίζνες που ακολουθούν -Μουσάραφ σενάριο στην εξουσία- δεν θα έμεναν ως έχει μετά την αλλαγή της εξουσίας. Πολλά σκάνδαλα θα βγούν στη φόρα, και αυτό δεν είναι καλό για κάποιους οι οποίοι έχουν επενδύσει πάνω από 20δις στην χώρα αυτή.

Παρόλα αυτά όπως λένε και οι στρατηγικοί αναλυτές, οι διεθνείς εξελίξεις χαρακτηρίζονται από μια
τάση αναρχίας(των συσχετισμών δυνάμεων). Άρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και αναμένουμε τις εξελίξεις.

Χρόνια πολλά και καλά! Και σου εύχομαι να μπορείς να συνεχίσεις την καλή δουλειά που κάνεις-και ακόμα καλύτερα-στο νέο έτος.

karfoto είπε...

Γεια σου Tdi,
φίλε εννοώ το χάος και το λουτρό αίματος που έχει καθημερινά το Ιράκ και τις τάσεις για εμφύλιο που υπάρχουν και σχετικές φήμες που διαδίδονται !!!

Καλή χρονιά,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και εγώ σου εύχομαι ότι καλύτερο την νέα χρονιά και με υγεία !