Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008

Δεν τραβάμε τα βυζιά μας, λέω εγώ ????

Σήμερα δεν θα ασχοληθώ με την επικαιρότητα σε αυτό το πόστ !!!

Αλλά θα ασχοληθώ με βυζιά !!! (μην πάει ο νούς σας στο πονηρό )

Ενας απο τους καλύτερους γιατρούς στην πόλη , χαιρετάει τις ασθενείς του με το χαρακτηριστικό του μότο: "Ο θεός να έχει καλά τα βυζιά σου ......"

Ο Γιατρός είναι γυναικολόγος ειδικός στις παθήσεις του μαστού και η πλάκα της υπόθεσης είναι οτι ο Γιατρός έχει βροντερή φωνή..... και καταλαβαίνετε πώς "χτυπάει" αυτό σε κάποιον ή κάποια που δεν τον γνωρίζει !!!

Προχθές επισκευθήκαμε έναν τέτοιο γιατρό. Ναι ξέρω τι λέτε, σιγά μην μου τύχει σε εμένα ή στην οικογένεια μου αυτό !!!

Εκμεγέθη λοβωτό Μόρφωμα στον αρ. Μαστό ! Κατά την αφαίρεση του και την Βιοψία θα φανεί άν είναι καλοήθεις ή κακοήθεις !!!

Ενα είναι σίγουρο Ο Καρκίνος θερίζει, γύρω μας υπάρχουν εκατοντάδες καρκινογόνες ουσίες που ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά χωρίς να συμπεριλάβουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση!!!

Την ψιλιάζομαι ότι δεν είναι τυχαία όλα αυτά !!!

Μία εταιρεία που κατασκευάζει σχολικά τετράδια διαφημίζει ότι τα νέα της τετράδια δεν περιέχουν το καρκινογόνο κάδμιο !

Φάντάσου τα παλιά της τετράδια που χρησιμοποίησαν τα παιδιά ή τετράδια άλλων εταιριών που χρησιμοποιούν το "κακό" κάδμιο !!!

Γι'αυτό το καλύτερο όπλο είναι η πρόληψη: "Τραβάτε τα βυζιά σας, ψαχουλέψτε τα ή βάλτε κάποιον άλλο να το κάνει , δεν είναι ντροπή "

Οσο πιο γρήγορα διαπιστωθεί ο όγκος τόσο το καλύτερο !!!

6 σχόλια:

_ST_ είπε...

επειδή περάσαμε πέρσι μια τέτοια περιπέτεια σου ευχόμαι με όλη την καρδιά μου να είναι καλοήθης. Αλλά - χτύπα ξύλο- και σε διαφορετική περίπτωση μην χασεις το κουραγιο. Είναι μια μορφή που πολεμιέται!
Καλό κουράγιο παλικάρι μου!

Karfotos είπε...

Νά'σαι καλά φίλε, ευχαριστώ για την συμπαράσταση.
Ναι οι πρώτες ενδείξεις είναι για καλοήθη, αλλά είμαστε "προετοιμασμένοι" και για κακοήθη !!!

Ναι, είναι μια μορφή που πολεμιέται !

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τί ήταν ρε παιδιά?
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα

Karfotos είπε...

...επειδή είχε φτάσει σε μεγάλο μέγεθος ο όγκος (ήταν και ο μαστός μικρός), ο γιατρός αφαίρεσε όλο τον αριστερό μαστό και τους λεμφαδένες στην αρ. μασχάλη (για μην τυχόν επέκταση) !

Ακολούθησε χημειοθεραπεία για 8 μήνες - μία φορά ανα 15 ημέρες αν θυμάμαι καλά - το οποίο ήταν το πιο επώδυνο μέρος όλης της υπόθεσης !

Τώρα το έχουμε ξεχάσει κιόλας, πέρασε και η μαμά μου είναι καλά....

Οπως είπα, όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις και το αντιμετωπίσεις τόσο το καλύτερο.....μπορεί να μην μπείς σε μεγάλες περιπέτειες και ταλαιπωρία !!!

Ενα καλό Γιατρό...μαστογραφία,βιοψία και ένα καλό νοσοκομείο, εμείς είμαστε Θεσσαλονίκη και πήγαμε στο Παπαγεωργίου (υπερευχαριστημένοι) !!!

Σου εύχομε κουράγιο και να μην είναι κάτι σοβαρό....

ενημέρωσε μας αν θές

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πολύ χαρούμενη.Πήγα σήμερα σε ένα πολύ καλό ακτινοδιαγνωστικό και μου είπαν ότι δε χρειάζεται να ασχολούμαι καθόλου γιατί είναι ινοαδένωμα.Βλέπεις είμαι 31 χρονών και πέρυσι έκανα ένα χειρουργείο στο στήθος και αφαίρεσα και από τους 2 μαστούς ινοαδενώματα για βιοψία.Πριν όμως από λίγους μήνες που έκανα ένα υπέρηχο σε ένα κέντρο μου διέγνωσαν ότι έβρισκαν ένα λοβωτό μόρφωμα γεγονός που ανησύχησε και το χειούργο μου και μένα.Πήγα όμως σε έναν πολύ καλό εδώ στην Αθήνα για υπέρηχο και τελικά όλα καλά διεγνώσθηβ ινοαδένωμα.Πάντως να σαι καλά..

Karfotos είπε...

Χαίρομαι που είναι ινοαδένωμα και εσύ να'σαι καλά και σιδερένια !!!!!