Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Μια κοπέλα έδινε τις μολότωφ

Φωτογραφίες με το ακάλυπτο πρόσωπο μιας κοπέλας από το σακίδιο πλάτης της οποίας, οι τρεις δολοφόνοι που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πήραν τις βόμβες μολότοφ


και έσπειραν τον θάνατο, έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.
Ήδη το φωτογραφικό υλικό περιλαμβάνεται στην ένορκη κατάθεση ενός εκ των δύο «αξιοποιήσιμων» μαρτύρων, και αναμένεται να οδηγήσει στον εντοπισμό αρχικά της κοπέλας και αργότερα, όπως ελπίζουν, στους δολοφόνους των τριών υπαλλήλων της τράπεζας.
 
Φωτογραφίες των δολοφόνων
 
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει περιγράψει και καταγράψει με λεπτομέρειες στον φωτογραφικό φακό του, τις προπαρασκευαστικές ενέργειες της δολοφονίας.

Καταθέτει πως τρία άτομα, άνδρες, νεαρής ηλικίας, με παρόμοια ρούχα (ο μάρτυρας αναφέρει χρωματικές λεπτομέρειες και είδος), που οι δύο φορούσαν κουκούλες και μαντήλια και ο τρίτος μόνο μαντήλι, κινήθηκαν γρήγορα προς μία κοπέλα που είχε την ίδια ηλικία.

Ο μάρτυρας μιλάει για μια κοπέλα μετρίου αναστήματος, με καστανά μαλλιά έως τους ώμους, χωρίς να έχει καλυμμένο πρόσωπο, που είχε στην πλάτη της σακίδιο.

Ένας από τους δράστες το ανοίγει και φαίνεται μαζί με τους άλλους δύο να παίρνουν από το εσωτερικό του, τουλάχιστον δύο βόμβες μολότοφ.

Στη συνέχεια ένας από αυτούς με σφυρί σπάει το τζάμι της τράπεζας και οι άλλοι δύο εκτοξεύουν στο εσωτερικό της, τις βόμβες μολότοφ. Στη συνέχεια όλοι, μαζί με την κοπέλα απομακρύνονται τρέχοντας.

Οι αστυνομικοί λένε ότι μπορεί τα συγκεκριμένα άτομα να ξεκίνησαν την δολοφονική επίθεση,
αλλά υπήρξαν και άλλοι που συμμετείχαν σε αυτή, εκτοξεύοντας και εκείνοι βόμβες μολότοφ και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.


Οι δύο από τους τρεις δράστες εντοπίζονται μερικά λεπτά αργότερα, από τον δεύτερο «αξιοποιήσιμο» μάρτυρα, σε παρόμοια επίθεση λίγα μέτρα μακρύτερα από τον τόπο της εξελισσόμενης τραγωδίας.
Στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, το οποίο ναι μεν ήταν κλειστό αλλά στον πρώτο όροφο που λειτουργεί ως αναγνωστήριο-καφετέρια, υπήρχαν κάποια άτομα.

Και σε αυτή την επίθεση ένας από τους δράστες έσπασε την τζαμαρία και ο δεύτερος πέταξε στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ και εύφλεκτο υγρό.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον 1ο όροφο κατέβηκαν άμεσα και με πυροσβεστήρες κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά πριν αυτή εξαπλωθεί.

Ο εντοπισμός της ταυτότητας της κοπέλας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και έτσι τώρα έχει επιστρατευτεί και η τράπεζα δεδομένων των ταυτοτήτων.

Στόχος η προσέγγισή της και η ανακάλυψη των δραστών, καθώς πιθανολογούν ότι η συγκεκριμένη κοπέλα, θλιβερή συνεργός, δεν θα θελήσει να φορτωθεί την αποκλειστική ευθύνη θανάτου τριών ανθρώπων και ενός εμβρύου.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: