Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο διάδοχος του Σάντος



Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του προπονητή στον ΠΑΟΚ, αφού ο Θόδωρος Ζαγοράκης φαίνεται να καταλήγει στον διάδοχο του Φερνάντο Σάντος. Την επιλογή θα την κάνει, προσωπικά ο ίδιος, μεταξύ τεσσάρων ονομάτων που εξετάζει τις τελευταίες μέρες, εκτός κι αν ο Κονσεϊσάο κάνει την έκπληξη και φέρει νέα της τελευταίας στιγμής από την Πορτογαλία. Το σενάριο για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα δεν έχει λογική βάση και οι πληροφορίες που καταγάφηκαν στον πορτογαλικό Τύπο ουσιαστικά ήταν αναπαραγωγή των ελληνικών δημοσιευμάτων, ενώ ο Ζόρζε Κόστα περιμένει ακόμη τον ισχυρό άνδρα της Πόρτο, Πίντο ντα Κόστα, να επιλέξει προπονητή για τους "δράκους", ευελπιστώντας να πάει στη λύση Λάζλο Μπόλονι για να είναι ο ίδιος βοηθός. 
Οι δυνατές υποψηφιότητες
Οι περιπτώσεις που εξετάζονται από τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα-και απασχόλησαν την πολύωρη συνάντηση που είχαν το πρωί-αφορούν τεχνικούς από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γερμανία (οι πληροφορίες του olaPAOK.gr καταλήγουν στο ότι αυτός είναι ο Έβαλντ Λίνεν που εργάζεται στη Μόναχο 1860, παλιότερα πέρασε με επιτυχία από τον Πανιώνιο και χαίρει της εκτίμησης του προέδρου της ΠΑΕ) και τον Παύλο Δερμιτζάκη. Το όνομα του Καβαλιώτη τεχνικού βγήκε στην δημοσιότητα γιατί είναι αυτό που στριφογυρίζει περισσότερο απ' όλα στο μυαλό του Ζαγοράκη. Ο "Τέο" τον θεωρεί ικανό, διαβασμένο και κυρίως διψασμένο να αρπάξει την ευκαιρία του ΠΑΟΚ από τα μαλλιά. Μετράει και η προσωπική γνωριμία ετών, κυρίως όμως, για την απόλυτη εμπιστοσύνη που θα έχει ο ένας στον άλλο. Με απλά λόγια, αν ο Ζαγοράκης δεν πίστευε στις προπονητικές ικανότητες του Δερμιτζάκη δεν θα σκεφτόταν να του δώσει τη δυνατότητα να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Τον θεωρεί πολύ καλή περίπτωση προπονητή για να εφαρμόσει το νέο μοντέλο που έχει στο μυαλό του: Νέος, φιλοδοξος, με όρεξη για δουλειά και διάθεση να συνεχίσει το κτίσιμο από εκεί που σταμάτησε ο Σάντος.
Το πρέσινγκ των ΠΑΟΚτσήδων   
Ο καβαλιώτης προπονητής βρέθηκε το απόγευμα, παρέα με τον μεγαλομέτοχο του Πανθρακικού, Θόδωρο Σαββάκη, στην Δράμα για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Δόξας με τον Θρασύβουλο για τα πλει άουτ της Β΄ Εθνικής. Εκεί δέχτηκε ασφυκτικό πρέσινγκ από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που θέλανε να μάθουν αν έχει συζητήσει με τον Ζαγοράκη και αν έχει συμφωνήσει μαζί του. Κάποιοι, μάλιστα, προχωρούσαν ακόμη περισσότερο και του έδιναν συγχαρητήρια για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του "Δικέφαλου".
Η ρήτρα αποδέσμευσης
Ένα στοιχείο που πρέπει να καταγραφεί είναι η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο συνεργασίας του Δερμιτζάκη με τον Πανθρακικό το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2011. Για να σπάσει η μεταξύ τους συνεργασία θα πρέπει να δοθούν 150.000 ευρώ στην ομάδα της Κομοτηνής, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
"Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στον Παύλο"
Ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Θόδωρος Σαββάκης, πάντως, έκανε δηλώσεις για το ενδεχόμενο να... φύγει από τον Πανθρακικό ο Παύλος Δερμιτζάκης. "Ναι, γνωρίζουμε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στον Παύλο, εάν θελήσει να αποχωρήσει από τον Πανθρακικό και να πάει σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο”.

olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: