Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Η Ευρώπη θα βοηθήσει την Πορτογαλία και την Ισπανία χωρίς το ΔΝΤ;

Οι ευρωπαίοι ηγέτες ξύπνησαν μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσουν τη Δευτέρα περισσότερες απο 1.000 τράπεζες και παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του ευρώ.
 
Στο Ecofin, που συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή, αναμένεται να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις που θα θωρακίζουν το κοινό νόμισμα και θα δίνουν ευρωπαϊκή βοήθεια στις χώρες που θα βρίσκονται υπο απειλή. Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν και να υλοποιηθούν άμεσα γιατί αμερικανικά και ασιατικά κερδοσκοπικά κεφάλαια προγραμματίζουν να κορυφώσουν τη Δευτέρα την επίθεσή τους κατα της ΕΕ. Στόχος τους είναι να ρίξουν κατα πολύ την τιμή του ευρώ κι έχουν ποντάρει σε αυτό το ενδεχόμενο παρα πολλά χρήματα.

Ετσι, την Κυριακή οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα που θα αποτελέσουν μήνυμα προς τους κερδοσκόπους, οτι αυτό που πέτυχαν με την Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να το κατορθώσουν με την Πορτογαλία και την Ισπανία, στις οποίες επιτίθενται με σφοδρότητα εδώ και μία εβδομάδα.
 
Ερωτηματικό παραμένει εαν στα μέτρα που αποφασιστούν και θα περιλαμβάνουν οικονομική βοήθεια προς τις χώρες που θα την έχουν ανάγκη, θα παίρνει μέρος και το ΔΝΤ, όπως συνέβη με την Ελλάδα, ή τα κεφάλαια θα είναι αμιγώς ευρωπαϊκά.

newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: