Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ρουμπινί: Έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη


Εκτός από την Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε, ο γνωστός καθηγητής Νουριέλ Ρουμπινί προβλέπει πως και άλλες δυσκίνητες οικονομίες της περιοχής ενδεχομένως να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη ζώνη του ευρώ.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε (12/5) στην τηλεόραση του Bloomberg, χαρακτήρισε ως αδύνατη την επίτευξη του στόχου για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες (από το 13 στο 3%), σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να αυξήσει τους φόρους και να μειώσει τις δαπάνες της στο βαθμό που χρειάζονται.


«Καθώς αυξάνονται οι φόροι και μειώνονται οι δαπάνες βραχυπρόθεσμα, η ανάπτυξη θα μειώνεται ακόμα περισσότερο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει άλλα 2 με 3 χρόνια ύφεσης στην Ελλάδα. Πόση άλλη λιτότητα και ύφεση μπορεί να αντέξει μια χώρα;», διερωτήθηκε ο Νουριέλ Ρουμπινί.


Εκτίμησε, τέλος, πως είναι αναγκαία μία πραγματική υποτίμηση του ευρώ ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα σε διάφορες χώρες (ΙσπανίαΠορτογαλίαΙταλία). Υποστήριξη ακόμη πως το ευρώ θα παραμείνει το νόμισμα μικρού αριθμού κρατών που διαθέτουν ισχυρά δημοσιονομικά και θεμελιώδη οικονομικά.


cosmo.gr


Aντε μακάρι να βγούμε απο το Ευρώ.....τόσες χώρες είναι εκτός της ζώνης του Ευρώ,


αλλά και πάλι αυτό έχει αρκετούς κινδύνους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: