Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Βρήκαν τους υπόπτους της Marfin

Οι καταγραφές από 10 κάμερες αλλά και από 30 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων έχουν αποκαλύψει στην ΕΛ.ΑΣ δύο από τους δράστες των επιθέσεων σε καταστήματα της οδού Σταδίου πριν από τον φονικό εμπρησμό στη Marfin.

 
Σύμφωνα με “Το Βήμα”, οι αξιωματικοί έχουν ακόμη ανακαλύψει ποια ομάδα αναρχικών και από ποιο “στέκι”, από τα 30 που υπάρχουν στην Αττική, έχει πρωτοστατήσει στις επιδρομές της οδού Σταδίου το επίμαχο χρονικό διάστημα της 5ης Μαΐου. Η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει αποκλείσει επίσης το ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στις επιθέσεις να βρίσκονται και σε λίστα υπόπτων για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις. Μάλιστα για να εντοπίσει τους δράστε, εφαρμόζει την ειδική μέθοδο ανάλυσης γίνεται με την ονομασία “Copeland” από τη Σκότλαντ Γιαρν.
 
Οι δύο ύποπτοι φαίνονται σε οπτικό υλικό να μην έχουν πλήρως καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Κινούνται ανάμεσα στο πλήθος των διαδηλωτών και συμμετέχουν όπως φαίνεται σε βίντεο, σε επιθέσεις που έγιναν σε βιβλιοπωλεία και εμπορικά καταστήματα πριν γίνει το μοιραίο χτύπημα στην τράπεζα. Τα πιο σημαντικά στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί από επίθεση σε ένα κατάστημα και σε ένα βιβλιοπωλείο, όπου πήγαν πάλι αξιωματικοί της αστυνομίας για να πάρουν νέες καταθέσεις.
 
Μάλιστα σε μια από τις προηγούμενες επιθέσεις σε κατάστημα παπουτσιών η βόμβα μολότοφ δεν έχει εκραγεί, βρέθηκε και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για συλλογή στοιχείων.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: