Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 20 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Η ΚΙΝΑ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

cosco_guangzhouΗ Κίνα προσβλέπει σε επενδύσεις, που αποτιμώνται σε πολλά δισ. ευρώ στην ελληνική ναυτιλία, τα κέντρα ανεφοδιασμού και τα αεροδρόμια, θέμα που θα συζητηθεί κατά τη δεύτερη επίσκεψή, στην Αθήνα, σε τέσσερις εβδομάδες, από υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Πεκίνου.


Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει πως η νέα υποβάθμιση, τη Δευτέρα, από τον οίκο Moody's, δεν αντανακλά την πρόοδο στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

"Τα τελευταία στοιχεία για τον ελληνικό προϋπολογισμό είναι πως το έλλειμμα για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους μειώθηκε κατά 40 % σε σύγκριση με το 2009 και δείχνουν ότι το πρόγραμμα που η Ελλάδα, που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι σε καλό δρόμο, εξέλιξη που αναγνωρίζεται από τα τρία θεσμικά όργανα ", αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης.Οι προσφορές από την πλευρά της Κίνας για τις κοινές επιχειρήσεις, τις συμφωνίες ναύλωσης και τη ναυπηγική βιομηχανία υπολογίζονται σε € 500 εκατ. ($ 615m).


Ήδη η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της Κίνας Cosco ελέγχει τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης  πολιτικής παραχώρησης.


Η Cosco αναμένεται να προβεί σε κοινή προσφορά εντός του τρέχοντος έτους με την για τους λιμένες της Ελλάδας και τη δημιουργία ενός κόμβου € 150 εκατ.,  κοντά στην Αθήνα για τη διανομή των εμπορευμάτων, για λογαριασμό της Κίνας, στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η επικείμενη, νέα με τους Κινέζους παράγοντες θα ανέλθει σε € 20 δισ. δολάρια.

Εκτύπωση E-mail
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: