Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Χίντινγκ παρα λίγο αλλά τώρα ο Σάντος και τα πλάνα του

Προσπάθησε να πάρει μεγάλο όνομα για τον πάγκο της Εθνικής η ΕΠΟ, πριν καταλήξει στη συμφωνία με το Σάντος, όμως η Π.Ο. Τουρκίας πρόλαβε και έκλεισε το Γκους Χίντινγκ, ο οποίος ανέλαβε το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού στη γειτονική χώρα...Με δεδομένο ότι ο Ολλανδός τεχνικός, παρότι εργαζόταν στην Τσέλσι, συμφώνησε στις 16 Φεβρουαρίου, αυτό σημαίνει ότι η απόφαση για την αντικατάσταση του Ρεχάγκελ είχε παρθεί παρά την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο μουντιάλ μετά τα μπαράζ με την Ουκρανία.

Και μόνο το γεγονός ότι οι παράγοντες της ομοσπονδίας σκέφτηκαν το Χίντινγκ, αυτό σημαίνει ότι είχαν αποφασίσει να διαθέσουν για προπονητή τα ίδια χρήματα που έπαιρνε ο Ρεχάγκελ, καθώς ο Γερμανός αμείβονταν με το ποσό του 1.200.000 ευρώ ετησίως.

Όμως στη συνέχεια η οικονομική κρίση στην Ελλάδα κορυφώθηκε, με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να αποφασίσει να αναδιπλωθεί και να μειώσει στο ήμισυ τα χρήματα. Για αυτό στράφηκε στη λύση του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αποδέχθηκε την προσφορά των 600.000 ευρώ.

Ως γνωστόν η πρώτη κρούση στον Πορτογάλο τεχνικό έγινε το Μάρτιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Οτο Ρεχάγκελ είχε ενημερωθεί εγκαίρως ότι κλείνει ο κύκλος του στην Εθνική και για αυτό το διαζύγιο στη Νότια Αφρική βγήκε με… συνοπτικές διαδικασίες.

Πρώτα ενημερώθηκαν οι παίκτες και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, απόδειξη ότι ήδη το ήξερε! Αλλωστε ο Γερμανός θα είχε διαβάσει τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με τον Πορτογάλο τεχνικό, επειδή η σχετική φημολογία υπήρχε πριν η Εθνική «πετάξει» για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και για αυτό πριν από το ματς με τη Νιγηρία είχε πει σε ομιλία του προς τους παίκτες ότι «δεν ξέρω αν θα είμαστε μαζί μετά το μουντιάλ».

Ποιοι… κινδυνεύουν

Λογικά ο Σάντος θα πρέπει να έχει αρχίσει να σχεδιάζει τα πλάνα του για την Εθνική, καθώς απομένει η τυπική έγκριση της πρόσληψής του. Το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσει ο Χαλκιάς, ο οποίος είναι 36 ετών. Ο ίδιος θέλει να συνεχίσει και ίσως όπλο αποτελέσει η συνύπαρξή τους στον ΠΑΟΚ.

Ο Χαριστέας θα συνεχίσει αν βρει ομάδα και αν έχει καλή απόδοση. Λογικά δεν θα κληθεί ο Πατσατζόγλου, ενώ πολύ δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Σεϊταρίδη. Αλλωστε στη δεξιά πλευρά παίζουν οι Τοροσίδης, Βύντρα, αν και ο Ρεχάγκελ χρησιμοποιούσε αριστερό μπακ τον παίκτη του Ολυμπιακού, μια θέση που δεν ήταν η φυσιολογική του και αυτό ο Πορτογάλος σίγουρα θα το αλλάξει.

Από κει και πέρα τα πράγματα για τους υπόλοιπους είναι ρευστά. Ο Σάντος θα παρακολουθεί και τους Τζαβέλλα, Μάκο, οι οποίοι «κόπηκαν» από την αποστολή του μουντιάλ, ενώ ο Παντελής Καπετάνος «κινδυνεύει» από το Μήτρογλου, αρκεί ο τελευταίος να είναι βασικός.

Ερώτημα είναι τι θα γίνει με κάποιους παίκτες αν δεν παίζουν στις ομάδες τους που παρόλα αυτά ο Ρεχάγκελ καλούσε. Αν ο Νίνης δεν ξεκινά στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ο Πορτογάλος θα τον καλεί;


Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα φεύγει στο εξωτερικό όπως ο Ρεχάγκελ αλλά θα βλέπει πολλά παιχνίδια για να έχει άποψη για όλους τους παίκτες. Στα θετικά ότι ήδη όλους τους γνωρίζει καλά.

Το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1. Όμως υπάρχουν και περιπτώσει που ξεκινά με 4-4-2.

theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: