Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Η απολογία του Σαλπιγγίδη


Η απολογία του Σαλπιγγίδη
Οι παρεξηγήσεις μεταξύ μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ήταν αρκετές. Σ’ αυτές είχε απαντήσει οπ διεθνής επιθετικός σε συνέντευξή του στο «Metrosport»
Για το αν πήρε τα περιβόητα πλέον 300.00 ευρώ του κόσμου του ΠΑΟΚ πριν μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό
«Σε αυτό το θέμα είμαι κατηγορηματικός. Ποτέ δεν πήρα τα χρήματα του λαού. Όποιος θέλει το πιστεύει και όποιος δεν θέλει δεν το πιστεύει. Δεν συνέβη ποτέ αυτό. Το έχω πει κι άλλες φορές. Όποιοι συνεχίζουν να το διαδίδουν αυτό καλό θα είναι να πληροφορηθούν τι λέει και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής. Την περίοδο που ο κόσμος μάζευε χρήματα, εγώ ήμουν ήδη πληρωμένος. Έναν μήνα πριν είχα πληρωθεί. Μάλιστα τα χρήματα αυτά είχαν βρεθεί σε μία νύχτα. Είχα καταθέσει προσφυγή για να εξασφαλίσω τα χρήματα μου και να ενεργοποιηθούν κάποιοι παράγοντες. Σε δέκα ημέρες έληγε η προθεσμία. Τις εννέα τσακωνόταν ο κ. Σαββίδης και ο κ. Καμπάνης για το ποίος θα με πληρώσει! Την τελευταία μέρα τελικά δέχθηκα μία επιταγή από χρήματα που συγκέντρωσαν τέσσερις – πέντε άνθρωποι, γνωστοί ΠΑΟΚτσήδες και το θέμα έληξε εκεί. Όταν λοιπόν ο κόσμος μάζευε χρήματα, ο Δημήτρης ήταν ήδη πληρωμένος. Πέρασε πολύ λάθος αυτό. Τώρα το γιατί κάποιοι ήθελαν να το περάσουν έτσι… οι απαντήσεις είναι μάλλον εύκολες».

Για το αν στήριξε με τη στάση του τον Γιάννη Γούμενο
«Πάμε και σ΄ αυτό. Εμένα το μόνο που δεν με ενδιέφερε ήταν ο κ. Γούμενος. Κανένας αθλητής δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε μία ομάδα, γνωρίζοντας ότι όλοι οι συμπαίκτες του είναι απλήρωτοι και αυτός μοναδικός πληρωμένος. Ήταν οι χειρότερες συνθήκες. Μου είχε τηλεφωνήσει λοιπόν στα μέσα Αυγούστου ο κ. Γούμενος και μου είχε πει ότι έχω ένα πολύ «βαρύ» συμβόλαιο. Ότι θα αναγκαστεί να πληρώνει μόνο εμένα γιατί μόνο από εμένα μπορούσε να πάρει χρήματα σε ενδεχόμενο πώλησης. Μου είχε πει χαρακτηριστικά ότι είμαι βάρος για τον ΠΑΟΚ κι ότι αν φύγω θα βγει ο ΠΑΟΚ από το αδιέξοδο! Δεν ξέρω ποίος ποδοσφαιριστής μπορούσε να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες μέσα στα αποδυτήρια. Ουσιαστικά τότε με όσα μου είχε πει, μου έδειξε την πόρτα της εξόδου».

Για το πέναλτι που εκτέλεσε κατά του ΠΑΟΚ
«Καταρχήν ποτέ δεν ζήτησα την μπάλα για να εκτελέσω το πέναλτι. Αυτό ήταν ένα ψέμα που ειπώθηκε ακόμη και από κάποιους δημοσιογράφους. Είχε ξεκαθαριστεί από τον τότε προπονητή ότι τα πέναλτι τα εκτελούν ο Παπαδόπουλος και εγώ. Πήγα να πω «καλή επιτυχία» στον Παπαδόπουλο. Μου είπε να το εκτελέσω εγώ. Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα».

Για το κάλεσμα σιωπής στη θύρα 4 ως παίκτης του ΠΑΟΚ
«Μετάνιωσα που έκανα κακό στον εαυτό μου. Επειδή λειτουργώ αυθόρμητα σαν άνθρωπος. Δεν προσποιούμαι και βγήκα μπροστά σε αυτήν την περίπτωση. Η χειρονομία απευθυνόταν σε μία μερίδα του κόσμου που μας έβριζε από την προθέρμανση. Πάλι όμως κάποιοι το γενικοποίησαν. Εγώ ποτέ δεν έκανα αυτή την κίνηση για τον λαό του ΠΑΟΚ ή για την Θύρα – 4. Το είπα και τότε όμως δεν έδωσαν σημασία σε όσα έλεγα εγώ. Γι΄ αυτό έπρεπε να το είχα «πνίξει». Να μην έκανα τίποτα. Γι΄ αυτό σου είπα… κακό στον εαυτό μου έκανα. Αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα ακούνε αυτούς που θέλουν και όχι τον πρωταγωνιστή της ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: