Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

Με 28,5 χρόνια εργασίας στη σύνταξη οι υπάλληλοι της Βουλής – Με 8 χρόνια θητείας οι βουλευτές

Οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι στη Βουλή θα συνεχίσουν να συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

 Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι η σύνταξή τους δεν επηρεάζεται και δεν μειώνεεται από τις γενικές αλλαγές υπολογισμού των συντάξεων, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης ειναι 100% των αποδοχών τους..

Πάντως ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος  αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης για τους υπαλλήλους της Βουλής.

"Για λόγους ίσης μεταχείρισης αναφέρεται ρητά ότι και για τους υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύουν οι ίδιες διατάξεις όπως και για τους άλλους υπαλλήλους" δήλωσε ο κ. Πετσάλνικος.

Όσο για τους ίδιους τους βουλευτές, εκείνοι θα εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται μετά από οκτώ χρόνια θητείας χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που παίρνουν από την κύρια απασχόλησή τους.

.....άντε εις ανώτερα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: