Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Η συνέντευξη του Μπερέτα: "Θα είμαστε έτοιμοι"


 Αναλυτικά όσα είπε ο Μάριο Μπερέτα:
Για τον τραυματισμό του Λίνο: "Ο τραυματισμός του Λίνο θα μας στοιχίσει. Αυτήν την στιγμή δοκιμάζουμε τον Σαβίνι στα αριστερά, αφού ξέρει την θέση. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Λίνο και σε λίγες μέρες να ξέρουμε πότε θα επιστρέψει στην ομάδα. Είναι κάτι που δεν το υπολογίζεις, ενώ αντίθετα τις απουσίες των διεθνών τις ξέρεις και τις προγραμματίζεις. Είναι καλό που δεν υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, σε σχέση με πέρσι".
Για την αποστολή στην Γερμανία: "Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους τραυματίες. Ο Σταφυλίδης θα κάνει μαγνητική, αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει να μας ακολουθήσει στην Γερμανία και περιμένουμε την γνωμάτευση των γιατρών για τον Λίνο. Μετά θα βγάλουμε την αποστολή για το Μπρουκενάου. Αυτήν την στιγμή έχουμε ρόστερ 25 παικτών. Πολλούς νέους που θα παίξουν στην δεύτερη ομάδα. Στην Γερμανία θα δούμε τους παίκτες και θα αποφασίσουμε για το ρόστερ. Εκεί, θα έρθουν και οι τρεις διεθνείς που έλειπαν από τις πρώτες προπονήσεις. Υπάρχει περίπτωση κάποιοι να γυρίσουν και να κάνουν προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα. Από την στιγμή που θα είναι πλήρες το ρόστερ, θα δούμε, πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση ποιοι θα μείνουν στην Γερμανία και ποιοι όχι".
Για την απόκτηση αριστερού μπακ: "Αξιολογώ τους παίκτες κάθε μέρα. Σίγουρα ο τραυματισμός του Λίνο θα μας κάνει να ψάξουμε για παίκτη. Νομίζω, ότι εκεί θα πρέπει να ενισχυθούμε."
Για την απόκτηση του Φρανκ Ζουέλα: "Τον Ζουέλα τον γνωρίζω. Τον έχω δει σε πολλούς αγώνες. Θα τον χρησιμοποιήσω στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο Σαβίνι θα πάει αριστερά, λόγω του τραυματισμού του Λίνο, αφού μέχρι να γυρίσουν οι διεθνείς χρειάζομαι έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό."
Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια: "Έχουμε ήδη ξεκινήσει να συλλέγουμε πληροφορίες για τους πιθανούς αντιπάλους μας. Οι δύο από τις πέντε παίζουν σε αγώνες των πρωταθλημάτων τους, άρα είναι εύκολη η συλλογή πληροφοριών. Κάθε μέρα μαζεύουμε πληροφορίες από όλες τις ομάδες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτούς τους αγώνες. Είναι και οι πέντε πολύ καλές ομάδες. Η Ζενίτ με την Ντιναμό έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από εμάς τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και θα είναι σίγουρα πιο έτοιμες από εμάς. Καλό θα ήταν να τις αποφύγουμε για αυτόν τον λόγο. Οι άλλες θα ξεκινήσουν την ίδια εποχή με εμάς και πιστεύω ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πως θα παίξει η δικιά μας ομάδα".
Για το αν η ομάδα του ΠΑΟΚ θα προλάβει να είναι έτοιμη: "Στην Ιταλία έχουμε συνηθίσει να κάνουμε προετοιμασία από νωρίς. Ο χρόνος που είναι διαθέσιμος πιστεύω ότι είναι αρκετός για να είναι η ομάδα έτοιμη στην αρχή της σεζόν. Ανεβάσαμε στροφές από την πρώτη κιόλας προπόνηση, για να είμαστε έτοιμη για τα ευρωπαϊκά ματς. Άλλωστε, μόλις αρχίσει το πρωτάθλημα θα σταματήσει λόγω Εθνικής. Εκεί θα χρειαστεί να φορτσάρουμε και πάλι για να μείνουμε σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας".
Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας σε σχέση με τις μεταγραφές:"Δεν είναι δουλεία μου τα οικονομικά της ομάδας. Υπάρχουν αρμόδιοι που μπορούν να σας μιλήσουν για τέτοια θέματα. Η δικιά μου δουλειά είναι να δουλεύω μέσα στο γήπεδο και τίποτα άλλο. Με τη διοίκηση θα αξιολογήσουμε όλους τους παίκτες και άμα κρίνουμε ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε κάποια θέση θα αποκτηθεί παίκτης".
Για το πως θα αγωνίζεται η ομάδα: "Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας θα μοιάζει με τον περσινό. μπορεί να παίξουμε με δύο στο κέντρο και έναν καθαρό επιθετικό ή με έναν στο κέντρο και δύο καθαρούς επιθετικούς. Αυτό θα αποφασίζεται την τελευταία στιγμή και ανάλογα με τον αντίπαλο. Ο τρόπος θα είναι παρόμοιος με τον περσινό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: