Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Οι χρήστες του iPhone 4 κάνουν μαζικές αγωγές κατά της Apple

Οι χρήστες του iPhone 4 κατηγορούν την Apple ότι εσκεμμένα απέκρυψε τα προβλήματα λήψης που παρουσιάζει η συσκευή λόγω κακοτεχνίας στην κεραία της και κάνουν μαζικές αγωγές εναντίον της για απάτη.

 Στο κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας αναφέρεται οτι το iPhone 4 παρουσιάζει σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελαττώματα.

Τα προβλήματα του iPhone 4 είναι:
 έχει μεταλλικό περίβλημα στα πλάγια, το οποίο λειτουργεί και ως κεραία Wi-Fi από τη μία πλευρά και ως κεραία κινητής τηλεφωνίας από την άλλη.

 Η ίδια η εταιρεία παραδέχθηκε οτι τo σήμα του δικτύου γίνεται εξαιρετικά αδύναμο όταν ο χρήστης αγγίζει το περίβλημα του τηλεφώνου στην κάτω αριστερή γωνία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ενάγοντες η εταιρεία όχι μόνο δεν προσέφερε τεχνική υποστήριξη στους πελάτες της αλλα τους αντιπρότεινε τρεις επιλογές:

 να “κρατούν τα τηλέφωνά τους με άβολο και αφύσικο τρόπο”,
να πληρώσουν 10 δολάρια για να επιστρέψουν τη συσκευή
ή να αγοράσουν έναντι 29,95 δολαρίων τη λαστιχένια θήκη της Apple, που λύνει το πρόβλημα λήψης.

Πάντως η Apple  δέχτηκε σε μία μόνο ημέρα 1.400 email από οργισμένους αγοραστές που επιθυμούν να καταθέσουν και εκείνοι αγωγή εναντίον της Apple.

Τελικά, η εταιρεία έμμεσα παραδέχεται το ελάττωμα δημοσίευοντας αγγελία με την οποία ζητά να προσλάβει μηχανικούς που ειδικεύονται στις κεραίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: