Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Έίχε γράψει στο Facebook ότι θα αυτοκτονούσε......αλλά τον προλάβανε !

Ο λόγος για έναν 45χρονο Βέλγο που ήρθε στην χώρα μας για διακοπές. Όλα ξεκίνησαν στις 24 Αυγούστου όταν οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με συναδέλφους τους της αρμόδιας υπηρεσίας Βελγίου, διαπίστωσαν ότι ο 45χρονος Βέλγος εκδήλωσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει λόγω προσωπικών προβλημάτων.

 
Αμέσως ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράϊκου όπου παρήγγειλε στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών ίντερνετ την άρση των ηλεκτρονικών ιχνών που είχαν διαβιβάσει οι αστυνομικοί. Ο απελπισμένος άνδρας εντοπίστηκε σε ξενοδοχειακή μονάδα του Ηρακλείου Κρήτης όπου παραθέριζε.
 
Έτσι κάλεσαν και ψυχολόγους από την ΜΚΟ Κλίμακα, προκειμένου να τον βοηθήσουν καθώς η περίπτωσή του παρουσίαζε ιδιαιτερότητες, καθώς πρόσφατα είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο του Βελγίου μετά από αποτυχημένη προσπάθεια αυτοκτονίας.
 
Μεταφέρθηκε στο δημόσιο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ όπου κρατήθηκε για τέσσερις μέρες νοσηλείας ενώ χτες οι ελληνικές αρχές του επέτρεψαν να φύγει για το Βέλγιο αφού πρώτα ενημέρωσαν τις αρχές της χώρας για την κατάσταση της υγείας του.

mewsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: