Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

O Αλόνσο άλωσε την Κορέα

Με πρωταγωνιστές τη βροχή, τις κίτρινες σημαίες και το αυτοκίνητο ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε το 17ο γκραν πρι στην πίστα της Κορέας. Ο Φερνάντο Αλόνσο έφτασε στην πέμπτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λιουίς Χάμιλτον, ενώ ο Φελίπε Μάσα συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα. Μεγάλοι άτυχοι οι πιλότοι της Red Bull. 

Καθυστερήσεις και αναβολές… 

Η βροχή που έπεφτε στην πίστα Γέογκαμ από νωρίς είχε 



δημιουργήσει ακατάλληλες συνθήκες, με αποτέλεσμα αρχικά να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα. Ωστόσο, η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, ενώ κράτησε μόλις τέσσερις γύρους, μέχρι τη στιγμή που οι υπεύθυνοι της πίστας αποφάσισαν να διακόψουν τον αγώνα, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών. 

Και ξανά εκκίνηση… 

Ύστερα, από μια ώρα καθυστέρησης ο αγώνας εκκίνησε με το αυτοκίνητο ασφαλείας να οδηγεί την κούρσα για αρκετούς γύρους… Η κανονική εκκίνηση δεν επιφύλασσε εκπλήξεις για τους πρωτοπόρους, οι οποίες ήρθαν στη συνέχεια του αγώνα. 

Αρχικά, την ώρα που οι κίτρινες σημαίες έκαναν την εμφάνιση τους στην πίστα της Κορέας σχεδόν σε κάθε γύρο, ο Μαρκ Γουέμπερ έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του και χτύπησε στον τοίχο. Το ανεξέλεγκτο μονοθέσιο της Red Bull παρέσυρε τον Ρόσμπεργκ, τον οποίο έστειλε εκτός πίστας. Ωστόσο, οι ατυχίες δεν τελείωσαν εκεί για την ομάδα της Red Bull. 

Λίγους γύρους πριν την καρό σημαία και ενώ ο Φέτελ οδηγούσε την κούρσα, έχοντας γλυτώσει από την πίεση του Αλόνσο και έχοντας αλλάξει ελαστικά χωρίς πρόβλημα, είδε τον κινητήρα του να σπάει… 

Ο Γερμανός πιλότος εγκατέλειψε σε ένα από τους πιο σημαντικούς αγώνες του πρωταθλήματος, καθώς σήμερα είχε την ευκαιρία να προηγηθεί του ομόσταβλού του στο κυνήγι του τίτλου. 

Βίοι αντίθετοι… 

Στο εντυπωσιακό γκραν πρι της Κορέας οι εναλλαγές των συναισθημάτων, ήταν πιο συχνές και από τους ταχύτερους γύρους. Ο Αλονσο πέρασε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση για να δει τελικά την καρό σημαία πρώτος!

Ο Ισπανός έχασε τη δεύτερη θέση του, όταν μπήκε στα πιτ, εξαιτίας, ενός τραγικού λάθους του μηχανικού του. Ωστόσο, ο Αλονσο μόνο για λίγους γύρους περιορίστηκε στην τρίτη θέση, καθώς κέρδισε τη θέση του προσπερνώντας τον Χάμιλτον. 

Ο θάνατος του… η ζωή του 

Ο σπασμένος κινητήρας του Φέτελ ήταν το καλύτερο δώρο για τον Αλόνσο, αλλά και γα τον Μάσα, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου! Σε αντίθεση με την πολύ καλή απόδοση του Χάμιλτον, ο Τζένσον Μπάτον δεν κατάφερε να βρει το ρυθμό του, με αποτέλεσμα να δει την καρό σημαία από την 12η θέση. 

Εντυπωσίασαν… 

Πολύ καλός ήταν ο αγώνας για τους Σουμάχερ, Κούμπιτσα και Λιούτσι, οι οποίοι είδαν την καρό σημαία μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Κούμπιτσα. Στην Κορέα ο Λιούτσι πλασαρίστηκε στην έκτη θέση, καλύτερη στο πρωτάθλημα! 

Στον αντίποδα… 

Δεν κατάφερε να διατηρήσει την πολύ καλή απόδοση του ο Βιτάλι Πετρόφ. Ο Ρώσος βρίσκονταν στην πέμπτη θέση, όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε πάνω στα προστατευτικά ελαστικά. Ωστόσο, οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα της Κορέας, οδήγησε εννιά πιλότους εκτός πίστας. 

Αναλυτικά η κατάταξη: 

1. Αλόνσο, Ferrari, 
2. Χάμιλτον, McLaren, +14.9 
3. Μάσα, Ferrari,+30.8 
4. Σουμάχερ, Mercedes, +39.6 
5. Κούμπιτσα, Renault, +47.7 
6. Λιούτσι, Force India, +53.5 
7. Μπαρικέλο, Williams, +69.2 
8. Κομπαγιάσι, Sauber, +77.8 
9. Χάιντφελντ, Sauber, +80.1 
10. Χούλκενμπεργκ, Williams, +80.8 
11. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso, +84.1 
12. Μπάτον, McLaren, +89.9 
13. Κοβαλάινεν, Lotus, +1 γύρος 
14. Σένα, HRT, +2 γύροι 
15. Γιαμαμότο, HRT, +2 γύροι 


Ύστερα από το ανατρεπτικό γκραν πρι στην πίστα της Κορέας, η κατάσταση στο πρωτάθλημα των οδηγών έχει διαμορφωθεί ως εξής: 

1. Αλόνσο, 231 
2. Γουέμπερ, 220 
3. Χάμιλτον, 210 
4. Φέτελ, 206 
5. Μπάτον, 189 
6. Μάσα, 143 
7. Κούμπιτσα, 124 
8. Ροσμπεργκ, 122 
9. Σουμάχερ, 66 
10. Μπαρικέλο, 47


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: