Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Eτσι κλέβουν τα μετρητά με την μέθοδο της "Τάπας" απο τα ΑΤΜ


Τοποθετώντας ειδικά μεταλλικά ελάσματα στην έξοδο χρημάτων των ATM, τα οποία στο εσωτερικό τους έχουν κολλητική ταινία διπλής όψεως, οι «έξυπνοι κλέφτες» παραμονεύουν μέχρι να φύγει ο ανυποψίαστος πελάτης της εκάστοτε τράπεζας και ύστερα απλώς αφαιρούν την ‘τάπα’ και ξεκολλούν τα χρήματα από την κολλητική ταινία.
Ο πελάτης, που κατά κανόνα είναι ανυποψίαστος, πραγματοποιεί συναλλαγή ανάληψης χρημάτων με το ΑΤΜ και καθώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η έξοδος των χρημάτων είναι μπλοκαρισμένη από την τάπα (βλ. φωτογραφίες), θεωρεί ότι η συναλλαγή του δεν ολοκληρώθηκε γιατί το ΑΤΜ δε λειτουργεί και αποχωρεί…
Οι δράστες που συνήθως επιτηρούν το ΑΤΜ από ασφαλή απόσταση, και περιμένουν την αποχώρηση του «ανυποψίαστου» πελάτη, περιμένουν απλώς να αποχωρήσει και ύστερα να αφαιρέσουν την τάπα και φυσικά να πάρουν τα χρήματα…
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι εφόσον αντιληφθούμε την ύπαρξη της τάπας, να μπορέσουμε να την αφαιρέσουμε με ένα αιχμηρό αντικείμενο (όπως δείχνουν οι φωτογραφίες) και να ξεκολλήσουμε εμείς τα χρήματά μας…
Φωτογραφία 1: Απεικονίζονται δυο είδη τάπας, η «μεγάλη» στην πάνω πλευρά της φωτογραφίας που όταν τοποθετηθεί πάνω στην έξοδο των χρημάτων του ΑΤΜ την καλύπτει πλήρως ( και η οποία είναι ευκολότερα να εντοπισθεί «με το μάτι») και η «μικρή» τάπα που δεν εντοπίζεται εύκολα «με το μάτι».

Φωτογραφία 2: Απεικονίζει δυο είδη τάπας, η μεγάλη και η μικρή από την πίσω πλευρά και πριν ο δράστης αφαιρέσει το( κόκκινο) κάλυμμα της κολλητικής ταινίας διπλής όψεως.
Φωτογραφία 3: Απεικονίζεται η έξοδος χρημάτων του ATM χωρίς την ύπαρξη τάπας.
Φωτογραφία 4: Απεικονίζεται ο δράστης την ώρα που αφαιρεί το προστατευτικό της κολλητικής ταινίας διπλής όψεως πριν τοποθετήσει την τάπα στο ATM.
Φωτογραφία 5: Απεικονίζεται η έξοδος χρημάτων του ΑΤΜ παγιδευμένη με μεγάλη τάπα η οποία σημειώνεται ότι αναγνωρίζεται ευκολότερα «με το μάτι» αλλά και αποκολλάται /αποξηλώνεται ευκολότερα από ότι η μικρή τάπα
Φωτογραφία 6: Απεικονίζεται η έξοδος χρημάτων του ΑΤΜ παγιδευμένη με μεγάλη τάπα η οποία σημειώνεται ότι αναγνωρίζεται δυσκολότερα «με το μάτι» αλλά και αποκολλάται /αποξηλώνεται δυσκολότερα από ότι η μικρή τάπα
Φωτογραφία 7: Απεικονίζεται ο τρόπος αποξηλωσης / αφαίρεσης της τάπας με αιχμηρό αντικείμενο όπως σε αυτή την περίπτωση κατσαβίδι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την «μικρή» τάπα η οποία υπενθυμίζουμε αφαιρείται με κάποια δυσκολία (μην τρομάξετε εάν δεν ξεκολλάει εύκολα).

Φωτογραφία 8: Απεικονίζεται ο τρόπος αποξηλωσης / αφαίρεσης της τάπας με αιχμηρό αντικείμενο όπως σε αυτή την περίπτωση κατσαβίδι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την «μεγάλη» τάπα η οποία υπενθυμίζουμε αφαιρείται με σχετική ευκολία
Φωτογραφία 9: Απεικονίζεται η τάπα που έχουμε ξεκολλήσει με τα παγιδευμένα χρήματα κολλημένα στην εσωτερική πλευρά της τάπας πάνω στην κολλητική ταινία διπλής όψεως.
Φωτογραφία 10: Απεικονίζεται η τάπα που έχουμε ξεκολλήσει με τα παγιδευμένα χρήματα κολλημένα στην εσωτερική πλευρά της τάπας πάνω στην κολλητική ταινία διπλής όψεως.
Φωτογραφία 11: Απεικονίζεται η τάπα που έχουμε ξεκολλήσει με τα παγιδευμένα χρήματα κολλημένα στην εσωτερική πλευρά της τάπας πάνω στην κολλητική ταινία διπλής όψεως.
Φωτογραφία 12: Απεικονίζει πραγματικό περιστατικό. Πρόκειται για τους Ρουμάνους ΜΑΝΑSA Laurentiu του Petrache και ΤΑMPU Andrei του Alexandru Pavel, πριν από την σύλληψη τους (συνελήφθησαν στις 11/2/2011).
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: