Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ετοιμάζονται και οι Γερμανοί για συσσίτια!


Δέκα τρία εκατ. Γερμανοί στην φτώχεια
Νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη δείχνουν ότι 12,9 εκατ. άνθρωποι στη Γερμανία είναι φτωχοί ή αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να ολισθήσουν στη φτώχεια, παρά τη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η χώρα τους. Παρόλο που μέχρι τώρα η ύφεση δεν έχει αγγίξει, σε μεγάλο βαθμό, τη Γερμανία, όπως έχει συμβεί με τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 15,8% των Γερμανών ζει με χαμηλούς μισθούς που σημαίνει ότι νοικιάζει φθηνά διαμερίσματα και επιβιώνει με στοιχειώδη τρόφιμα.


Τα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι για τα εισοδήματα των πολιτών το 2010 και δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας.
Βάσει των ευρωπαϊκών στατιστικών, ένας εργαζόμενος κινδυνεύει να ολισθήσει στη φτώχεια όταν κερδίζει το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Για ένα Γερμανό αυτό μεταφράζεται σε 952 ευρώ το μήνα, επίπεδο που εμποδίζει τους ανθρώπους να αποταμιεύουν χρήματα για τα γεράματά τους, με αποτέλεσμα να εξαρτώνται από την κοινωνική πρόνοια.
Το 2005, όταν άρχισαν οι μελέτες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στατιστικής, το ποσοστό ήταν 12,2% και το 2008 έφθασε το 15,6%. «Η κυβέρνηση πρέπει να αναρωτηθεί πώς είναι δυνατό όλο και περισσότεροι Γερμανοί να είναι φτωχοί σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Βόλφγναγκ Στάντλερ, πρόεδρος της ΑWO μια γερμανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: