Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Διώχνουν τους πρώτους 700 Επίορκους Υπάλληλους


Την έξοδο από το Δημόσιο βλέπει η αφρόκρεμα των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς συνολικά 700 άτομα, εφοριακοί, τελωνειακοί, πολεοδόμοι, αστυνομικοί, καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, γιατροί του ΕΣΥ που βαρύνονται με σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «6 μέρες» το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει θέσει στόχο να βάλει τέλος στην ατιμωρησία, αλλά και την ανοχή που έδειχνε ο Δημόσιος Τομέας σε φαινόμενα διαφθοράς και διεφθαρμένων υπαλλήλων, οι οποίοι, παρότι έφθαναν να υπεξαιρούν χρήματα, να κατηγορούνται, για απιστία, ακόμα και για παιδεραστία ακόμη και παρόλα αυτά να παρέμεναν ακλόνητοι στις θέσεις τους και να αντιμετωπίζουν ποινές «χάδια». 

Αναλυτικά:
- Από το υπουργείο Υγείας θα δουν την πόρτα εξόδου 170 υπάλληλοι, κυρίως γιατροί του ΕΣΥ, διευθυντές κλινικών, φαρμακοποιοί και διοικητικοί υπάλληλοι.

- Από το υπουργείο Οικονομικών θα φύγουν 102 εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι.

- Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα δουν την έξοδο 60 αστυνομικοί.

- Από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να φύγουν 71 άτομα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι, ακόμα και δικαστές.

- Από το υπουργείο Εργασίας 75 υπάλληλοι βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου.

- Στην ίδια λίστα βρίσκονται 160 δάσκαλοι και καθηγητές.

 -Από το υπουργείο Εξωτερικών θα φύγουν 22 υπάλληλοι

- Από το υπουργείο Περιβάλλοντος την πόρτα εξόδου θα δουν 6 άτομα

- Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην έξοδο βρίσκονται 3 υπάλληλοι

Φυσικά από τη λίστα των επίορκων δεν απουσιάζουν και τα ονόματα υπαλλήλων που εργάζονται σε δήμους και περιφέρειες. Πρόκειται για υπαλλήλους μόνιμους και αορίστου χρόνου.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: