Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ο Λοβέρδος λέει ξεχάστε και τον 14ο μισθό στον Ιδιωτικό Τομέα και τις συντάξεις

 "θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι αν αυτά περάσουν από την Ευρωπαϊκή Επιστοπή, ειδάλλως θα πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα".....


μας λέει ο Λοβέρδος

Αύριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το συνταξιοδοτικό. Το σκληρό σενάριο προβλέπει οτι:

α) για όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2018 και μετά, το αναλογικό σκέλος της σύνταξής τους δεν θα αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 40% του μισθού τους, ενώ αναλογικά μειωμένη θα είναι η βασική σύνταξη των 360 ευρώ!

β) Το μικτό σύστημα υπολογισμού θα ξεκινήσει από το 2008 και όχι από το 2013. Δηλαδή έως το 2008 η σύνταξη θα υπολογίζεται με το σημερινό σύστημα, ενω για την δεκαετία 2008-2018 με το καινούριο που οδηγεί σε περικοπή της σύνταξης εως και 30%.

γ) Η βασική σύνταξη θα δίνεται μετά την συμπλήρωση του 65ου έτους με εισοδηματικά κριτήρια. Οι ανασφάλιστοι δεν πρέπει να έχουν ατομικό ή και οικογενειακό εισόδημα, που δεν υπερβαίνει το 14πλάσιο της βασικής (5.050 ευρω), ενώ οι ασφαλισμένοι δεν πρέπει να έχουν υψηλά εισοδήματα από άλλες πηγές εκτός από την σύνταξή τους. Νωρίτερα θα συνταξιοδοτούνται μόνο όσοι είναι στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών. Αυτοί θα βγαίνουν στην συνταξη στα 57-60 χρόνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια: