Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εντοπίστηκαν άλλοι 178.000 φοροφυγάδες


Σε σπορ των Ελλήνων αποδεικνύεται η φοροδιαφυγή. Μετά τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/5) το Υπουργείο οικονομικών 


εντοπίστηκαν άλλοι 178.000 μισθωτοί που δήλωναν στην Εφορία εισοδήματα λιγότερα από αυτά που ελάμβαναν από τις επιχειρήσεις.
Aνάμεσα σε αυτούς 28.000 δεν δήλωναν καθόλου εισοδήματα και υπολογίζεται ότι το ποσό που χάθηκε για το δημόσιο, ανέρχεται στα 507 εκατ. ευρώ


Τις φορολογικές παραβάσεις εντόπισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών μέσω των διασταυρώσεων που έκανε μεταξύ των δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών των επιχειρήσεων του οικονομικού έτους 2009 και των εισοδημάτων που δηλώθηκαν από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις το ίδιο έτος.


Από τα στοιχεία προέκυψαν ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι:


-149.323 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν από τις δηλώσεις των εργοδοτών τους. Το συνολικό ύψος των μη δηλωθέντων αποδοχών φθάνει τα 205,9 εκατ. ευρώ.
- 28.177 φορολογούμενοι που δηλώθηκαν από εργοδότες ως αποδέκτες αμοιβών για μισθωτές υπηρεσίες άνω των 10.000 ευρώ δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος.


Τα στοιχεία αυτά έχουν  αποσταλεί στις ΔΟΥ για να γίνει περαιτέρω έλεγχος.


cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: