Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Για το μεγάλο σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά ακόμα γίνεται ερευνα στην Ελλάδα

Η υπόθεση δωροδοκίας γιατρών και στελεχών του υπουργείου Υγείας από στελέχη βρετανικής εταιρίας κάνει το γύρο του κόσμου, στη Βρετανία έχει καταδικαστεί ένα άτομο αλλά στην Ελλάδα ακόμα γίνεται έρευνα.

Μεταξύ των φοροφυγάδων γιατρών, τα ονόματα των οποίων, δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα υπάρχουν κι εκείνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση δωροδοκίας από στελέχη της De Puy International, θυγατρικής Johnson&Johnson. Πρόκειται για 12 ορθοπεδικούς που βρίσκονται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας, καθώς φέρονται να έπαιρναν μίζες για να προμηθεύονται από τη συγκεκριμένη εταιρία τεχνητά μέλη, απαραίτητα σε Έλληνες ασφαλισμένους.

Για την υπόθεση, στη Βρετανία, έχει
συλληφθεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους ο Robert John Dougal. Σύμφωνα με τον καταδικασθέντα από το 2002 μέχρι το 2005 δόθηκαν πάνω από 5 εκατ. ευρώ μίζες σε Έλληνες γιατρούς, ενώ στο σκάνδαλο εμπλέκονται διευθυντές νοσοκομείων αλλά και στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Όπως προέκυψε μετά το άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκόμενων ορθοπεδικών, τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει την περίοδο 2001-2008 δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια τις πραγματικές τους καταθέσεις στις τράπεζες. Υπάρχει γιατρός που δήλωσε –στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- οικογενειακό εισόδημα 2,4 εκατομμύρια ευρώ αλλά οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 11,17 εκατομμύρια.

Συνάδελφός του, είχε την ίδια περίοδο δηλώσει οικογενειακό εισόδημα 1,3 εκατ. ευρώ, αλλά οι καταθέσεις του ξεπέρασαν τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Τρίτος γιατρός με οικογενειακό εισόδημα 392.540 ευρώ διατηρεί καταθέσεις ύψους 1,28 εκατ. ευρώ.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: