Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Μπερέτα....

Στον Μάριο Μπερέτα κατέληξαν Ζαγοράκης και Βρύζας για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Απομένουν τα διαδικαστικά θέματα για να ανακοινωθεί και επίσημα ο Ιταλός προπονητής.

Στον Μάριο Μπερέτα κατέληξαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία. Πλέον, απομένουν τα διαδικαστικά ζητήματα -για να ολοκληρωθεί η συμφωνία- που αφορούν τους επιμέρους όρους του συμβολαίου του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι διετές.


Για να ολοκληρωθεί το θέμα θα χρειαστούν 2-3 μέρες ακόμα ώστε να είναι όλα έτοιμα και να ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψη του Ιταλού προπονητή. Οταν τελειώσει το θέμα ο Μπερέτα θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και θα πιάσει δουλειά.
Η αλήθεια είναι πως σε περιπτώσεις διαπραγματεύσεων πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, διότι την τελευταία στιγμή έχουν χαλάσει πολλές προφορικές συμφωνίες για όρους του συμβολαίου.


Ο Μπερέτα επιλέχθηκε γιατί είναι πιο νέος σε ηλικία από το Νοβελίνο, είναι φαν του Μουρίνιο και της πειθαρχίας και τεχνοκράτης και όλα αυτά τα στοιχεία προσεγγίζουν το προφίλ του τεχνικού που ήθελαν οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας.


Το προπονητικό προφίλ του Μπερέτα


Ο, γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου του 1959, Μάριο Μπερέτα είναι ένας αποδεδειγμένα καλός προπονητής με παραστάσεις σε αρκετές μικρομεσαίες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Δουλευταράς και λάτρης της πειθαρχίας, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αν και προσπαθεί να δημιουργεί αγαστές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές που διαχειρίζεται.
Η διετία του στη Σιένα (2006-2008) υπήρξε η καλύτερη περίοδος της σταδιοδρομίας του στους πάγκους. Έφυγε διότι η διοίκηση δεν του εξασφάλισε τις εγγυήσεις που ζητούσε για να συνεχίσει το έργο του, την ώρα που οι οπαδοί ζητούσαν επιτακτικά την παραμονή του.

Αμέσως μετά ήρθε το αποτυχημένο πέρασμα από τη Λέτσε. Φημολογείται ότι οι παίκτες τού ροκάνισαν την καρέκλα, αρνούμενοι να συνεργαστούν μαζί του και να αποδεχθούν τη φιλοσοφία του. Ακολούθησε ένα μικρό διάστημα στην Τορίνο. Έμεινε περίπου 50 ημέρες. Ρίσκαρε με τη συγκεκριμένη επιλογή, δεν ταίριαξε στο κλίμα και αποχώρησε στις 10 του περασμένου Ιανουαρίου. Έχει το κίνητρο να φτιάξει πάλι το όνομά του, να ανεβάσει τις μετοχές του, δουλεύοντας σε μια ομάδα με προοπτική.

Τακτικά προτιμάει το 4-4-2, ρίχνοντας βάρος στην πίεση, στην ταχύτητα και στην ανάπτυξη από τις πτέρυγες.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: