Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ.....


Μία φράση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας, είναι αυτή που εξηγεί τελικά το τι προηγήθηκε μέχρι την αντικατάσταση του γνωστού για τα φιλοΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του, πατέρα Χρήστου Μήτσιου από την προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου στον Τρίλοφο. Η ηγεσία της Μητρόπολης, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι αυτό που "ενόχλησε" (από πέρυσι) στην περίπτωση του παπα-Χρήστου είναι η παρουσία του σε χώρο που βρίσκονταν ΠΑΟΚτσήδες και ακούγονταν συνθήματα σε βάρος του Πειραιά.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η προτίμησή του σε συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν σχετίζεται με την αντικατάστασή του στην προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καθώς ο ίδιος την είχε ζητήσει στο παρελθόν.

Το κυριότερο σημείο της ανακοίνωσης είναι το εξής: «Όταν προ έτους είχε δημιουργηθεί σχετικός θόρυβος για συμμετοχή του εις αήθεις, δια το ιερατικόν σχήμα, συμπεριφοράς, κατά τας οποίας οι συγκεντρωθέντες, νεαροί κυρίως φίλαθλοι, προέβαιναν εις χυδαίας ύβρεις κατά συγκεκριμένης πόλεως της πατρίδος μας και καταγγέλθηκε επισήμως το γεγονός στη Μητρόπολη, τού έγιναν με αγάπη σχετικές συστάσεις για μη συμμετοχή του σε αθλητικές εκδηλώσεις φιλάθλων, που δεν συνάδουν με την Ιερατική Τιμή και Αξία, και προς αποφυγή σκανδαλισμού των πιστών, δεδομένου ότι ο κληρικός πρέπει να είναι τύπος των πιστών εν πάσι και να βαστάζει τα στίγματα του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι αυτού».

Επισημαίνεται ακόμη ότι «οποιοιδήποτε άλλοι συσχετισμοί με την αντικατάστασή του αυτή στην προεδρία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, που εφημερεύει, είναι τελείως άσχετοι, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι εκ του πονηρού. Κατά τα λοιπά, ο π. Χρήστος εξακολουθεί να είναι εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Τριλόφου και καλείται να ασκεί ευόρκως τα καθήκοντά του και πάντα μέσα στα πλαίσια της Εκκλησιαστικής μας παραδόσεως και των ιερών κανόνων».

Ως στοιχείο του ρεπορτάζ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ. Νικόδημος (με καταγωγή από τη Σίφνο), έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά.
olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: