Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Mεγάλα πρόστιμα απο τον ΣΔΟΕ

Δέκα δισεκατομμύρια ευρώ πρόστιμα θα “πέσουν” φέτος σε ελεύθερους επαγγελματίες


Πραγματικό σαφάρι κάνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προκειμένου να πληρώσουν (έστω μια φορά) όσοι συνηθίζουν να δηλώνουν φτωχοί στην εφορία.

Πρώτοι στη λίστα οι επαγγελματίες που δηλώνουν ως 12.000 ευρώ έσοδα. Πρόκειται εκτός από τους... γνωστούς “φτωχούς” γιατρούς, για λογιστές, οικονομολόγους, τραγουδιστές, προγραμματιστές, ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης, αλλά και τεχνίτες όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι.

Δεν θα μείνουν εκτός ελέγχων ούτε οι καλλιτέχνες πάσης φύσης, ούτε όμως οι... άνθρωποι του νόμου όπως δικηγόροι και συμβολαιογράφοι.

Οι παραπάνω κατηγορίες δεν αναφέρονται τυχαία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το ΣΔΟΕ έχει κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους και έχει βρει... χρυσάφι. Σύντομα μάλιστα αναμένονται νέες λίστες με ονόματα φοροφυγάδων.

Στελέχη του υπουργείου θυμίζουν με νόημα ότι ο νόμος προβλέπει και πινακίδα με την ένδειξη “κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής” και λένε ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε συχνά τέτοιες πινακίδες...
Οι έλεγχοι λένε οι υπεύθυνοι δεν θα γίνονται μια φορά, το ΣΔΟΕ θα χτυπάει ξανά και ξανά τις ίδιες πόρτες για να ... πεισθούν κάποιοι να δηλώνουν επιτέλους τα πραγματικά τους εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: