Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Βρέθηκε το όπλο που είχε κλαπεί απο στρατόπεδο της Πάτρας !!!

Βρέθηκε σήμερα το όπλο τύπου «G3A3» που είχε χαθεί στις 8 Απριλίου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα.


Συγκεκριμένα ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν από κοινού το Γενικό Επιτελείου Στρατού και η Ασφάλεια Πατρών, το όπλο βρέθηκε σε σπίτι στρατιώτη που υπηρετεί στο ΚΕΤΧ και διαμένει σε περιοχή εκτός Πατρών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικό Επιτελείου Στρατού ο «καταμερισμός και η απόδοση ευθυνών θα γίνει με το τέλος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Από τη περασμένη Τρίτη έχει χαθεί το G3 από μονάδα της Πάτρας και στο ΓΕΣ τους έχουν ζώσει τα φίδια

αφού έχει διαπιστωθεί ότι δεν πρόκειται για λάθος στη καταμέτρηση. Το όπλο ήταν χρεωμένο σε στρατιώτη ο οποίος έλειπε σε άδεια και όταν επέστρεψε δεν το βρήκε. Το σενάριο να έχει φθάσει το όπλο σε χέρια τρομοκρατών είναι ο εφιάλτης της ηγεσίας του Πενταγώνου.

Τέτοιο όπλο είχε χρησιμοποιήσει η 17Ν στη δολοφονία του Βρετανού Στίβεν Σώντερς. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής των ερευνών είναι ο διοικητής της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης υποστήριξης στρατού, ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφανίδης.

Το ότι η υπόθεση είναι σοβαρή, προκύπτει και από την απόφαση του Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου να κρατηθεί πάση θυσία μυστική η υπόθεση της απώλειας του όπλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα δόθηκαν απολυτήρια σε στρατιώτες, που όμως παραμένουν και εκείνοι εγκλωβισμένοι στο στρατόπεδο μέχρι να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο γύρω από την κλοπή...



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: