Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Βρέθηκε ο Καθοδηγητής-παππούς του Επαναστατικού Αγώνα ???

Τον... στυλοβάτη του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ θεωρούν οι διωκτικές αρχές , πως έχουν μπροστά τους, αφού αυτό δείχνουν οι κωδικοποιημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, που είχε ο ηλικιωμένος άνδρας με τον 39χρονο Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος έκανε συχνά ταξίδια...




εκτός Αττικής, για να τον συναντήσει. Ο φερόμενος ως "ιθύνων νους" έχει όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο, που γνωρίζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Είναι γύρω στα εξήντα, απόφοιτος του πολυτεχνείου αλλά συνδέεται και συγγενικά μ' έναν απο τους πέντε άνδρες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση της ένοπλης βίας. Πιο συγκεκριμένα είναι ο πεθερός ενός εξ αυτών, ενώ όχι ο τόπος διαμονής του, αλλά η καταγωγή του, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στοιχείο, που το "crimes on air" δεσμεύεται να αναφέρει αφού δεν έχει απαγγελθεί με τις τελευταίες εξελίξεις, οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος του.


Ο 60χρονος εικάζεται πως ήταν ο ψημμένος "ιδεολόγος" που υποδίκνυε την χρονική στιγμή αλλά και το είδος του στόχου, καθώς και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν. Αν για παράδειγμα θα γίνει αιματηρή επίθεση σε αστυνομικούς με όπλο ή βομβιστική ενέργεια σε κάποιο κτήριο. Το ακριβές σημείο της επιλογής του στόχου, το άφηνε στη διακριτική ευχέρια του εκτελεστικού βραχίωνα.


Ποιό δηλαδή αστυνομικό τμήμα ή πεζή περιπολία θα χτυπηθεί. Εκεί ρόλο-κλειδί είχε ο Νίκος Μαζιώτης που κατεύθηνε την υπόλοιπη ομάδα του με σχέδια επι χάρτου, όπως είχε προγραμματίσει να κάνει και με τους αστυνομικούς στην Πανόρμου, απέναντι απο την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Ο εξηντάρης "παππούς" είχε λόγο και στις προκηρύξεις, αλλά έδινε το δικαίωμα και στους νεότερους να κάνουν τις παρεμβάσεις τους. Άγνωστο πάντως παραμένει τι στοιχεία έχουν στη διάθεση τους οι αρχές και αν και κατά πόσο μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία σε βάρος του.


crimesonair
troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: