Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Ο Ιός της Γρίπης ξαναχτυπά ???

Ο ιός της γρίπης Η1Ν1 μπορεί να μην είναι πλέον πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης, όμως ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της νέας γρίπης Α, οι ειδικοί σε όλον τον κόσμο κάνουν λόγο για συνεχή επαγρύπνηση, υπογραμμίζοντας πως το επόμενο κύμα της γρίπης είναι συχνά περισσότερο θανατηφόρο από το προηγούμενο.


Από τη Νότια Αφρική που θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ως την Αυστραλία, οι πιο πολλές χώρες του νοτίου ημισφαιρίου προετοιμάζονται για την επιστροφή του ιού της γρίπης Η1Ν1. Όσο για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) διατηρεί προς το παρόν το επίπεδο συναγερμού για πανδημία. 


Οι πιθανότητες εξέλιξης του ιού (διάφορες μεταλλάξεις, συνδυασμοί με άλλους ιούς της γρίπης) είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί, επισημαίνουν οι επιστήμονες. 


"Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε δει τόσα σοβαρές μορφές αναπνευστικών προβλημάτων στα επείγοντα περιστατικά", επισημαίνει η γιατρός Μπριζίτ Οτράν. 


Σύμφωνα με τον καθηγητή Τζον Όξφορντ από το Λονδίνο αυτό συνέβη γιατί ο ιός Η1Ν1 εισέρχεται βαθύτερα στο αναπνευστικό σύστημα σε σχέση με τους κοινούς ιούς της γρίπης. 


Όλοι οι επιστήμονες παραδέχονται ότι η πανδημία της νέας γρίπης έδωσε νέα ώθηση στις έρευνες. Όμως μια σειρά από ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα: δεν γνωρίζουμε από πού πραγματικά προέρχεται ο ιός, ούτε το πόσο διαρκεί η προστασία από το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης Η1Ν1.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι "επιστήμονες" ονειρεύονται πανδημίες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: