Τρίτη 18 Μαΐου 2010

«Ίσως στραφούμε νομικά κατά των αμερικανικών τραπεζών» λέει ο Παπανδρέου



Ανοιχτό αφήνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόμενο να διερευνηθεί ο ρόλος αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών στην κρίση χρέους της χώρας μας, σύμφωνα με δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.



«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα στην Ελλάδα, η οποία θα κοιτάξει στο παρελθόν για το πώς τα πράγματα κινήθηκαν προς τη λάθος κατεύθυνση και ποιου είδους πρακτικές ήταν αρνητικές», δήλωσε ο πρωθυπουργός.


«Υπάρχουν παρόμοιες έρευνες σε άλλες χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακούω τις λέξεις "απάτη" και "έλλειψη διαφάνειας". Επομένως, ναι, υπάρχει μεγάλη ευθύνη εδώ», πρόσθεσε.


Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα να στραφεί νομικά εναντίον αυτών των τραπεζών, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Δεν αποκλείω να υπάρξει προσφυγή επίσης».




Η Wall Street και μεγάλες τράπεζες ανά τον κόσμο υπόκεινται σε έρευνα από τις εποπτικές Αρχές για συναλλαγές που έγιναν προ της χρηματοοικονομικής κρίσης που ξέσπασε με αφορμή τα στεγαστικά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης (subprime) το 2008.


Οι αμερικανικές Αρχές, ειδικά, διεξάγουν έρευνα κατά έξι μεγάλων τραπεζών της Wall Street για να διαπιστώσουν εάν παραπλάνησαν τους επενδυτές.


tanea.gr


...σιγά ρε Γιώργο,πρόσεχε μην σκίσετε κανένα  καλσόν 

Δεν υπάρχουν σχόλια: