Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τα σκληρά μέτρα κατά της βίας για την επόμενη σεζόν

"Αυτές είναι οι νέες ποινές!" 




"Τα σκληρά αλλά όχι εξοντωτικά μέτρα κατά της βίας στα ελληνικά γήπεδα για τα οποία έκαναν λόγο οι Μπιτσαξής και Βούγιας θα τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα σεζόν.Το balla.gr έψαξε κι έμαθε μερικές...






από αυτές τις ποινές του νέου πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ.Ιδού, λοιπόν, μερικές από τις ποινές που θα ισχύσουν με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στο ελληνικό πρωτάθλημα.


1) Στα πρώτα εκτεταμένα επεισόδια η ΠΑΕ που θα έχει υπαιτιότητα θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 150-200 χιλιάδων ευρώ και ποινή αποκλεισμού της έδρας της από μία εώς δύο αγωνιστικές. Αν μάλιστα υπάρξει διακοπή της αναμέτρησης ή αν δεν ξεκινήσει αυτή τότε η ΠΑΕ που θα έχει την υπαιτιότητα θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών.


2) Αν κάποια ΠΑΕ έχει τιμωρηθεί και γίνει υπότροπη τότε θα υπάρξει γι αυτήν χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 300-500 χιλιάδω ευρώ, ενώ η ποινή των αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών θα είναι από 2 εως 3 αγωνιστικές και θα υπάρξει και αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και απαγόρευση των μετακινήσεων των οπαδών του συλλόγου για το υπόλοιπο της σεζόν!


3) Σε περίπτωση που κάποια ΠΑΕ βρεθεί για δεύτερη φορά υπότροπη τότε το χρηματικό πρόστιμο θα ανέρχεται στις 500-600 χιλιάδες ευρώ, η αφαίρεση τριών βαθμών θα είναι δεδομένη όπως και η απαγόρευση τις μετακίνησης οπαδών για το υπόλοιπο της της τρέχουσας σεζόν αλλά και της επόμενης!


*Όλες οι ποινές αναφέρονται σε επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στις κερκίδες ή στον περιβάλλοντα χωρο του γηπέδου. Για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στις πόλεις υπεύθυνη θα είναι η Αστυνομία. Παράλληλα θα υπάρξει θέσπιση του "Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα" ο οποίος θα μπορεί να βλέπει είτε επεισόδεια στην τηλεόραση είτε δηλώσεις παραγόντων, παικτών και άλλων ανθρώπων του χώρου και θα μπορεί να καλέσει στον αθλητικό δικαστή οπιονδήποτε κρίνει σκόπιμο να κληθεί.


balla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: