Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Ο Κ. Καραμανλής στην εξεταστική για....

...... το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου ?

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έως τώρα έρευνες της Εξεταστικής Επιτροπής και θα κριθούν δύο ζητήματα που έχουν ανακύψει μετά την υποβολή του υπομνήματος της Σταματίνας Μαντέλη:


α) Αν θα ζητηθεί μικρή παράταση των εργασιών της Επιτροπής ώστε να κληθούν εκ νέου οι υποδειχθέντες από την κ. Μαντέλη πρώην υπουργοί ως οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο.


β) Αν θα γίνει δεκτή η πρόταση του ΛΑΟΣ να κληθεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για να δώσει διευκρινίσεις για το σκάνδαλο ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.


Για το θέμα αυτό οι απόψεις διίστανται. Υπάρχουν εισηγήσεις να κληθεί ο κ. Καραμανλής, καθώς η κ. Μαντέλη (αλλά όπως προκύπτει και από καταθέσεις άλλων) «έδειξε» προς το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με το πού βρισκόταν η κεντρική καθοδήγηση για το σκάνδαλο.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι- και στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου- που υποστηρίζουν ότι τυχόν κλήση του κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου θα ισχυροποιούσε τα επιχειρήματα της Ρηγίλλης περί σχεδίου δίωξης των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη θεωρείται σίγουρο οτι ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί στην εξεταστική για την Οικονομία. Μάλιστα, λέγεται οτι τότε είναι που θέλει να μιλήσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές ο κ. Καραμανλής για να υπερασπιστεί την οικονομική πολιτική του.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: