Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Eλλαδα - Β.Κορέα 2-2 (φιλικό)


Με την αμυντική της γραμμή να παραπαίει η Εθνική Ελλάδος γλίτωσε την ήττα μένοντας στο 2-2 με την Δημοκρατία της Κορέας, η οποία είχε και δύο δοκάρια, στο πρώτο τεστ πριν το Μουντιάλ.Μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να έμεινε ο Ότο Ρεχάγκελ από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας εν όψει του Μουντιάλ. Με αντίπαλο, ίσως, την χειρότερη από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο η Εθνική κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις και σώθηκε από Σηφάκη, κυρίως, και Τζόρβα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε καλύτερα το ματς, απείλησε στο 1ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 2΄με τον Κατσουράνη.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η Δημοκρατία της Κορέας ανέλαβε τα ηνία του ματς, είχε δοκάρι στο 12΄με τον Γιο, ισοφάρισε με τον εκπληκτικό Τάε Σε στο 23΄, είχε δεύτερο δοκάρι και πάλι με τον Τάε Σε στο 28΄και έχασε τουλάχιστον τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα.
Χάρη στον Σηφάκη το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη οι πέντε αλλαγές του Ρεχάγκελ προσπάθησαν συμμαζέψουν κάπως την κατάσταση. Μάλιστα η Εθνική κατάφερε να προηγηθεί και πάλι μετά από στημένα φάση με τον Χαριστέα. Η χαρά όμως για τους διεθνείς κράτησε μόλις τρία λεπτά καθώς ο Τάε Σε “ξεχαρβάλωσε” για ακόμα μία φορά την ελληνική άμυνα και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Τζόρβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: