Τρίτη 25 Μαΐου 2010

"Αθώα" η Τζάκρη....


Ουδέν μεμπτόν προέκυψε για την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, από την έρευνα που διενήργησε το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στο Μουσείο της Πέλλας. Οι ελεγκτές δεν διαπιστώνουν καμία έξωθεν παρέμβαση και καμία αλλοίωση στη σειρά των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

Στο πόρισμα του υπουργείου αναφέρεται: "Ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων καταρτίστηκε και η επιλογή των προσληφθέντων έγινε αποκλειστικά και μόνο με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος περί ΑΣΕΠ (καταρχάς εντοπιότητα και εν συνεχεία μοριοδότηση με βάση την ανεργία, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων κ.λπ.)."

Οι ελεγκτές σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι ακόμη και οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν επιβεβαιώνουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι συνεπώς "όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό είναι παντελώς αβάσιμα".
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι το πόρισμα αυτό θα αποσταλεί άμεσα στον ειδικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης για να το μελετήσει με τη σειρά του, ενώ αφήνει παράλληλα αιχμές για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα των προσλήψεων από το υπουργείο Πολιτισμού.

"Αυτό ακριβώς που διακρίνει την κυβέρνηση είναι η 

διαφάνεια, κάτι που θα πρέπει να το αντιδιαστέλλουμε με το 

πώς έπραττε στο υπουργείο Πολιτισμού η ΝΔ επί έξι χρόνια, 

όταν είναι γνωστό ότι κάθε διαδικασία ήταν εκτός ΑΣΕΠ. 

Όταν εμείς, ακόμη και τις θέσεις των εποχικών υπαλλήλων 

τις έχουμε θέσει στο συγκεκριμένο νόμο του ΑΣΕΠ" είπε ο 

Γιώργος Πεταλωτής στο press room.

Και πρόσθεσε: "Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι οι υπουργοί Πολιτισμού της ΝΔ θα πρέπει να κάνουν τις συγκρίσεις τους με το τι γίνεται σήμερα. Και είναι γνωστό ότι ένας από τους υπουργούς Πολιτισμού ήταν ο κ. Σαμαράς".

mega

Δεν υπάρχουν σχόλια: