Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Το ΣΔΟΕ τσεκάρει την ακίνητη περιουσία του Τσοχατζόπουλου

Μετά τα δημοσιεύματα για την αγοραπωλησία της οικίαςΤσοχατζόπουλου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η οποία άνηκε αρχικά στην οφ σορ «ΤORCASO» και άλλα ακίνητα της οικογένειας Τσοχατζόπουλου συνορεύουν με ακίνητα της «TORCASO», αυτή τη φορά στην Κυψέλη.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» πρόκειται για ένα διαμέρισμα και αποθήκη, στην οδόΚομνά Τράκα 3, το οποίο ο πρώην υπουργός αγόρασε το 2004 από τον ξάδερφό του Νικόλαο- Παύλο Ζήγρα.Το εν λόγω διαμέρισμα είναι μεσοτοιχία με διώροφο διατηρητέο κτίριο της «TORCASO» στην οδό Κομνά Τράκα και Κεφαλληνίας. Στο νεοκλασικό προστέθηκαν άλλοι τρεις όροφοι από την «ΑΡΚΟΝ Κατασκευαστική» και τελικά το 2007 το αγόρασε η Μονή Βατοπεδίου έναντι τριών εκατ. 700 χιλιάδων ευρώ.

Στην ίδια γειτονιά, στην οδό Κεφαλληνίας 38 και 40, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, αγόρασε και δύο οικόπεδα, τα οποία το 2008 μίσθωσε για 15 χρόνια στην κατασκευαστική «ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ» που συστάθηκε από την ίδια το 2007, και η οποία εταιρία χρησιμοποιεί επίσης και το διαμέρισμα της Κομνά Τράκα.

Στην περιουσία της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με την «Καθημερινή», προστίθεται ένα ακόμη διώροφο διαμέρισμα 272 τμ στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους 60. Το διαμέρισμα, ενώ ανήκε στην οφ σορ «Μπλου Μπελ», η Αρετή Τσοχατζοπούλου το δήλωνε ως κατοικία από το 2001. Το 2005 το αγόρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΑΡΚΟΝ» ,Αστέριος Οικονομίδης, έναντι περίπου560.000 ευρώ και το 2006 το μεταβίβασε στην κόρη του πρώην υπουργού έναντι περίπου 628.000 ευρώ.

Εκτός από τη «ΛΗΘΑΙΑ Κατασκευαστική» η Αρετή Τσοχατζοπούλου ίδρυσε και την «ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ», στο ΔΣ της οποίας μετέχει και η κ. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που όμως- σύμφωνα με το δημοσίευμα- το2002 ενεργεί και ως αντίκλητος της «ΤΟRCASO» κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έναντι 1.100.000 ευρώ.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: