Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η παράγκα είναι εδώ....

"Το μεγαλύτερο μπέρδεμα από καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Σούπερ Λίγκας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και κάποιες ώρες. Ο Ηρακλής δεν πήρε την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα...




της Σούπερ Λίγκας και οδεύει ολοταχώς στην Β' εθνική. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ηρακλής θα καταθέσουν φυσικά έφεση μέσα στο διάστημα των πέντε ημερών που δικαιούνται, αλλά οι πληροφορίες του balla.gr λένε πως δεν έχει τύχη.
Το πρόβλημα, από εκεί και πέρα ξεκινάει από το ερώτημα του "ποια ομάδα θα αντικαταστήσει το Γηραιό στα "σαλόνια" της μεγάλης κατηγορίας;".


Μία ερώτηση που μοιάζει να είναι απλή για άλλα πρωταθλήματα , άλλων χωρών. Ένα ερώτημα που μέχρι πριν λίγο διάστημα είχα απλή απάντηση και στην Ελλάδα. Με βάση, λοιπόν το άρθρο 47 του ΚΑΠ σε περίπτωση υποβιβασμού κάποιας ΠΑΕ, την θέση αυτή παίρνει ένας ο 4ος της βαθμολογίας της Β' Εθνικής.


Η Σούπερ Λίγκα την περασμένη εβδομάδα εισηγήθηκε στην ΕΠΟ να υπάρξει αλλαγή αυτού του κανονισμού και σε ανάλογη περίπτωση να μένει στην κατηγορία η ομάδα που τερμάτισε 14η στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Για να συμβεί, όμως κάτι τέτοιο πρέπει, όπως ορίζει το άρθρο 2 παράγραφος β' του καταστατικού της ΕΠΟ, να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και των δύο κατηγοριών και να έχουν επικυρωθεί οι βαθμολογίες.


Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, αφού η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας δεν έχει επικυρωθεί, ενώ η Β' εθνική βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη!


Και πάλι, όμως, δεν γίνεται να πάρει την άνοδο ο 4ος της Β' Εθνικής, αφού τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Πιερικός δεν πήραν άδεια για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας! Αυτό είναι το κωμιτραγικό της όλης υπόθεσης! Πλέον οι νομικοί που χειρίζονται το θέμα έχουν σηκώσει τα μανίκια, εν όψει και του συμβουλίου της ΕΠΟ, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα που θα κρατήσει τον Λεβαδειακό στην πρώτη τη τάξει κατηγορία!

http://www.balla.gr/?v=2&dbt=0&aid=2871

Δεν υπάρχουν σχόλια: